навчання заочно у період строкової служби

31.03.2017

Мій син зараз служить. Навчався за заочною формою в екологічному університеті. Університет вимагає сдачи сесії, хоча в них є документ щодо його проходження служби. Що робити? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

відповідно до ст. 55 Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України, - військовослужбовцям, допущеним до складання вступних іспитів у вищі навчальні заклади з вечірньою та заочною формами навчання, надаються відпустки строком 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця знаходження навчального закладу і назад. Документом, який дає право на зазначену відпустку, є повідомлення за підписом керівника навчального закладу про допуск до складання вступних іспитів.
Військовослужбовцям, які успішно навчаються у вищих навчальних закладах без відриву від служби, надаються додаткові відпустки:
а) на період настановних занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для тих, хто навчається на першому та другому курсах:
- незалежно від рівня акредитації із заочною формою навчання - 30 календарних днів;
б) на період настановних занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для тих, хто навчається на третьому і наступних курсах:
- незалежно від рівня акредитації із заочною формою навчання - 40 календарних днів;
в) на період складання державних іспитів у вищих навчальних закладах незалежно від рівня акредитації - 30 календарних днів;
г) на період підготовки та захисту дипломного проекту (роботи) військовослужбовцям, які навчаються у вищих навчальних закладах I-II рівнів акредитації з вечірньою та заочною формами навчання, - два місяці, а III-IV рівнів акредитації - чотири місяці.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]