Виплата допомоги при народжені дитини

Доброго дня!

Чоловік прописаний у м.Луцьк

Жінка прописана у м.Хмельницький

Проживаємо і працюємо офіційно у м.Камянець-Подільський з 2010р де народилась дитина 3.03.17р

Не можемо оформити допомогу на дитину!

У нас вимагають справку з місць прописки батьків що ми там неотримували допомогу + справку з осбб де ми проживаємо — що ми дійсно тут проживаємо!

Чи дійсно є такі вимоги?

Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

ст. 11 Закону Укарїни "Про державну допомогу сімям з дітьми" зазначено перелік документів, які необхідно надати для призначенння допомоги при народженні дитини. Даний перелік документів є вичерпним.

Однак, у разі отримання допомоги за місцем фактичного проживання дійсно необхідно надати довідку про неотримання цієї допомоги по місцю реєстрації.

У випадках, коли батьки дитини зареєстровані за різними місцями проживання (як в вашому випадку), органи праці та соціального захисту населення вимагають надання довідок про неотримання допомоги за місцем реєстрації на обох членів подружжя.

Однак, чинне законодавство передбачає, що допомога надається одному з батьків , тому один з батьків , хто звертається за призначенням допомоги і має принести довідку за своїм місцем реєстрації.

З повагою, Марина.

Зв'язатися з юристом
Марина, місто Київ
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: [email protected]
У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860