ст. 16 Про фермерське господарство.

05.03.2017

Чи потрібно змінювати цільове призначеня ділянки при споруджені будівлі фермерським господарством на землі для ведення фермерського господарства.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Стаття 22 ЗКУ не передбачає передачу землі громадянам для ведення фермерського господарства. Призначення ведення фермерського господарства поширюється в ЗУ "Про фермерське господарство" але стаття 2 цього закону вказує, що відносини повязані із створенням діяльністю та припиненням діяльності фермерських господарст, регулюються Конституцією України, Земельним кодексом України, цим Законом та іншими нормативно-правовими актами. Так що в державні акти, голові та членам фермерського господарства юридично правільніше вписувати цільове призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. А запись для ведення фермеського господарства можно підвести під куплю-продажу, як і ведення особистого підсобного господарства.

ЗУ *Про фермерське господарство* Стаття 15. Обов'язки фермерського господарства та його членів 1. Фермерські господарства, у власності яких є земельні ділянки, надані їм для ведення фермерського господарства відповідно до закону, зобов'язані: а) забезпечувати використання земельних ділянок за їх цільовим призначенням; Кожна земельна ділянка має своє цільове призначення. Відповідно до статті 1 Закону України «Про землеустрій», цільове призначення земельної ділянки – це використання земельної ділянки за призначенням, визначеним на підставі документації із землеустрою у встановленому законодавством порядку.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932

Спасибо за ответ, но Вы ошибаетесь.

Та же статья 22 ЗКУ часть 3 пункт а гласит:
" 3. Землі сільськогосподарського призначення передаються у власність та надаються у користування:
а) громадянам - для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння та випасання худоби, ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства;"

Сттья 8-1 ЗУ "Про фермерське господарство" : " 1. Сімейне фермерське господарство без статусу юридичної особи організовується фізичною особою - підприємцем самостійно або спільно з членами її сім’ї на підставі договору про створення сімейного фермерського господарства."

Далее статья 5 ЗУ "Про фермерське господарство": " Громадяни, що створили фермерське господарство, мають право
облаштувати житло в тій частині наданої для ведення фермерського господарства земельної ділянки, з якої забезпечується зручний
доступ до всіх виробничих об'єктів господарства."

Статья 2 пункт 2 ЗУ "Про фермерське господарство" : "2. Цей Закон не поширюється на громадян, які ведуть особисте
селянське господарство або які використовують земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських
будівель і споруд (присадибні ділянки), садівництва, городництва, сінокосіння та випасання худоби."

Статья 16 пункт 1 ЗУ "Про фермерське господарство" :"1. Фермерське господарство має право споруджувати житлові будинки, господарські будівлі та споруди на належних йому, його членам на праві власності земельних ділянках відповідно до затверджених документації із землеустрою та містобудівної документації у встановленому законом порядку. "

Вопрос: Я являюсь "головою сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи" и владею на правах частной собственности участком земли с целевым назначением " для ведення фермерського господарства". Могу ли я построить на этом участке здание без изменения целевого назначения земли?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]