будинок під знос права мешканців на отримання квартир

будинок під знос прописані 3 сімї з пільгами площа 34кв.м. сказали що метр на метр міняють стоїмо на черзі на розширення пільги дружина кандидат наук я військовослужбовець учасник БД наші права на отримання квартир квартира не приватизована

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Сергій Володмимирович. Вимоги іншого приміщення при зносі будинку, зазначені в ст. 113 ЖК:

Надаване громадянам у зв'язку з виселенням інше благоустроєне жиле приміщення повинно знаходитись у межах даного населеного пункту і відповідати вимогам статті 50 цього Кодексу. Громадянам, які займали окрему квартиру, повинно бути надано окрему квартиру. Якщо наймач займав більш як одну кімнату, йому надається жиле приміщення, що складається з того ж числа кімнат. За розміром жиле приміщення має бути не меншим за те, яке займав наймач, однак у межах норми жилої площі. Якщо наймач або член сім'ї, що проживає разом з ним, має право на додаткову жилу площу і фактично користується нею, жиле приміщення надається з урахуванням норми додаткової жилої площі. У разі виселення з жилого приміщення, меншого за розміром, ніж це передбачено для надання жилого приміщення в даному населеному пункті, виселюваному надається жиле приміщення відповідно до встановленого розміру.

Це означає, що нове житло повинно бути ріноціним по метражу. Ви маєте право а розширення площі, але при переселенні права на розширення площі громадян не враховуються. Адже полішення житлових умов та переселення з аварійного дому - це дві різних процедури. Право на додатку площу є в тому випадку, коли особа, яка не тільки має таку пільгу, а і фактично користується нею. Тобто якщо б ваша квартира фактично була більша по метражу з урахуванням вашої пільги.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]