Перерахунок субсидії

03.03.2017

У житловому будинку змінилася кількість зареєстрованих осіб - зменшилась на 1чол.

Постанова Кабінету Міністрів № 848 від 21.10.1995 — Редакція від 21.09.2016

П.14 Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, шляхом подання відповідних документів.

Я приніс до УСЗН довідку про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. Але в УСЗН відмовилися приймати саму довідку, а вимагають по-новому заповнити Заяву і Декларацію на отримання субсидії.

Це значнтй обсяг інформації (і будинку 4осіб) і Заяву і Декларацію я писав у 2015р. Після того перерахування субсидії проходило автоматично.

Питання - чи потрібно мені заповнювати нову Заяву і Декларацію для перерахунку субсидії?

Що означають слова Постанови КМУ №848 поінформувати шляхом подання відповідних документів.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

До управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно подати лише два документи:

  • заяву про призначення житлової субсидії;
  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Зазначені документи можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з накладенням електронного цифрового або електронного підпису, із застосуванням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків.

У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, у яких відсутній електронний цифровий або електронний підпис із застосуванням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків, субсидія призначається лише після підпису зазначених документів у місячний строк. У разі непідписання в зазначений строк заяви і декларації подаються нові заява і декларація.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.

За наявності договору найму (оренди) субсидія призначається на строк дії договору найму (оренди) житлового приміщення, але не більше ніж на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням.

Субсидія розраховується окремо на опалювальний та неопалювальний сезони.

У разі звернення із заявою про призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону субсидія призначається з початку такого сезону.

Після закінчення терміну отримання субсидії управління праці та соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, крім осіб, яким субсидія призначалася на підставі договору найму (оренди) житлового приміщення.

Якщо громадянин звернувся за призначенням субсидії в неопалювальний сезон і в цей період розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами не перевищує обсягу визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу, управління праці та соціального захисту населення розраховує розмір субсидії на початку опалювального сезону без додаткового звернення громадянин.

Якщо протягом опалювального періоду розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами не перевищує розміру обов’язкового відсотка платежу, на наступний період субсидія призначається на підставі звернення громадянина.

Особа, яка не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, подає до управління праці та соціального захисту населення відповідні підтвердні документи для проведення перерахунку субсидії в межах строку призначення.

Зв'язатися з юристом
Бобрушко Люба Юріївна, місто Київ
Телефон:0684963771
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість послуг: 100 грн. ПриватБанк картка № 4149497855859932

Шановна Люба Юріївна.

Особа, яка не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, подає до управління праці та соціального захисту населення відповідні підтвердні документи для проведення перерахунку субсидії в межах строку призначення.

Я маю додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу - зменшено кількість зареєстрованих в приміщенні.

Неясно , що я повинен подавати до УСЗН

1. Тільки довідку про кількість зареєстрованих в приміщенні?

2. Чи заповнювати нову Заяву і Декларацію на отримання субсидії та додавати довідку про кількість зареєстрованих в приміщенні ?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]