Медична реформа-чиновники хочуть забрати останне право на життя.

Два роки назад райдержадміністрація взяла на фінансування нашу дільничу лікарню поки гол.лікар виробить ліцензїю (анулювали через те, що не пройшли акредитацію, хоча лише минуло два роки після отримання на попередній акридитації - вищої категорії). Всі три спроби гол.лікаря отримати ліцензію були безуспішними через незначні зауваження. На 2017р РДА вирішила зовсім не виділити ні копійки, мотивуючи відсутністю ліцензії ( два роки не мали, проте гроші виділяли). В 2017 році відредаговані документи відправили знову. На утримання будівлі та оплату кочегарам створили програму і з району виділили кошти, а медпрацівники залишились без копійки, хоча, крім рекомендаційного листа в вересні 2016р "Перевести лікарню в амбулаторію" ніхто ніяких документів про скорочення штату не отримували, лише намагаються заставити написати заяви за власним бажанням. Лікарі та медколектив працює два місяці за "Дякую", тому, що не змогли покинути на призволяще хворих, які звернувшись до райлікарні отримали відповідь; "Їдьте назад, в вас є своя лікарня..." Питання до Вас: чи можна створити подібну програму матеріальної підтримки медпрацівників, поки не дадуть ліцензії, а за нею й коштів? Щиро дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Елена. По вашому листу виникає багато питань. По-перше, хто винен в тім, що акредитація була анульована?Тим ни менш, по причині ануляції співробітники не повинні бути позбавлені зарплати, адже це порушення трудового законодавства. Якщо вам не виплачують заробітну плату, ви маєте право звернутись в прокуратуру або з позовом до суду. А питання про створення матеріальної підтримки повинен вирішувати бухгалтер чи економіст лікарні.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]