Питання по ст. 23 КЗпП Укра\ни

Я був прийнятий на роботу за ст 23 КЗпП Укра\ни на період вагітності і родів та по догляду за дитиною до 3-х років основного працівника. Посада, яку вона обіймала до цього - провідний економіст, а мене прийняли на посаду економіста 2 класу. Різниця в окладах між цими двумя посадами досить вагома. Чи законно вчинила адміністрація державного підприємства ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго вечора, Олександр. Так, адміністрація державного підприємства вчинила законно.Посада згідно штатного розпису називається економіст. А категорії провідного економіста, 1 и 2 категорії встановлюються залежно від стажу роботи.

Згідно довіднику кваліфікаційних вимог:

Провідний економіст:повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст). Стаж роботи за професією економіста I категорії — не менше 2 років. Економіст I категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст); для магістра — без вимог до стажу роботи, спеціаліста — стаж роботи за професією економіста II категорії — не менше 2 років.

Економіст II категорії: повна вища освіта відповідногонапряму підготовки (спеціаліст). Стаж роботи за професією економіста — не менше 1 року.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860