Відеознимання моїх дітей і особистого життя сусідами в приватному дворі на трьох хазяїв.

Добрий день. Прошу Вас допомогти. Живемо в приватному домовладінні на трьох хазяїв. Двір умовно поділений на три частини. Це не жилкоп. Сусіди встановили 2 камери відеоспостередження: одну на моїй стіні (не спитавши дозволу) другу таким чином, що вона знімає нашу 2 частини двору, де гуляють мої і сусідськи діти, ми займаємось своїми справами, до нас приходят гости з дітьми. Ні нас, ні третіх сусідів ніхто про дозвіл не питав, не попереджав. На вимогу розвернути камеру ми отримуємо відмову. Я вже писала заяву в поліцію. Але судячи з реакції поліції, наші права ніхто захищати не збирається. Підкажіть, будь ласка, що можна в данному випадку зробити? Чи є перспектива в цієї справі?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Сусід однозначно зобов"язаний був узяти дозвіл на встановлення відеокамер від вас та від усіх співвласників, що зроблено не було і є порушенням. Однак, потрібно доводити кожен факт у даній справі, також необхідна експертиза, вилучення відеоматеріалів з метою підтвердження знімання дітей. Подавати документи від усіх сусідів, яких це стосується для більшої ефективності. Перспектива на перший погляд є, однак гарантій не можна надати, потрібно розглядати дане питання більш ретельно, даної інформації замало.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405

Доброго ранку. Ваші сусіди, які встановили відеокамери, з яких видно Вас та Ваших дітей, порушили норми Цивільного кодексу України, за якими людина може бути знята на відео лише за її згодою. В даному випадку можна звертатись до поліції та просити кваліфікувати дії сусідів за однією із статтей Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860