Академический отпуск в аспирантуре

20.04.2021

Учусь в аспирантуре 4 год, очная форма, бюджет. Болела в октябре COVID-19, была на больничном 2 недели, после постковидный синдром, депрессия, с 24 марта нахожусь на стационарном лечении в отделении неврозов по поводу депрессии. Хочу оформить академический отпуск по состоянию здоровья. Проконсультировалась, для этого сказали должен быть больничный лист более месяца. В академии заявляют что больничный должен быть не менее 6 месяцев. Хочу узнать точный срок, как и в каком законе это прописано! Благодарю!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Частиною 2 ст. 46 ЗУ "Про освіту" передбачено право на академічну відпустку, в тому числі, за станом здоров'я, а ч. 5 цієї статті передбачає, що порядок надання академічної відпустки визначається положенням, що затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки. Положення про академічні відпустки та повторне навчання у вищих навчальних закладах освіти, затверджене спільним наказом МОН та МОЗ від 06.06.1996 р. № 191/153 втратило чинність згідно з спільним наказом МОН і МОЗ від 13.02.2018 № 145/250. Тобто, на сьогоднішній день відсутнє положення, яке врегульовує це питання на законодавчому рівні. Це питання може бути врегульовано локальним нормативно-правовим актом вашого університету. Раджу дізнатися про наявність такого положення у вашому навчальному закладі та ознайомитись з ним. Якщо відсутнє - подавайте письмову заяву про надання вам академічної відпустки, і в разі відмови, вимагайте надання аргументів причин відмови з посиланням на відповідний нормативно-правовий акт.

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]

Доброго дня. Вам краще оформити лист непрацездатності (лікарняний) на термін, який відповідає терміну фактичної непрацездатності, в тому числі перебування в лікарні. Перебувати в медичному стаціонарі Вам потрібно протягом терміну, який відповідає важкості хвороби. В психіатричних медзакладах поширені терміни перебування там в один місяць та шість місяців. Терміни академічної відпустки кратні одному року, щоб особа могла через рік тощо нормально продовжити навчання на відповідному курсі з відвідуванням всіх занять.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Добрый день! Благодарю за ответ! Больничный в стационаре был оформлен на максимальный срок 29 дней плюс в октябре 16 дней больничный по COVID. Я не могу выяснить сколько же дней требуется пребывания на больничном, для оформления академического отпуска. Я нашла от 1 месяца за последние пол года, в академии заявляют, что от 6 месяцев, но на сколько я знаю от 4-6 месяцев - это оформляется группа инвалидности.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860