Розрахунки

Грошові кошти на поточному рахунку клієнта були арештовані в установленому законом порядку, однак сума їх була недостатньою для виконання відповідного рішення суду. Клієнт і банк уклали додатковий договір до договору банківського рахунка, за яким банк за окрему винагороду зобов'язався направляти всі кошти, які надходитимуть за платіжними дорученнями від третіх осіб для зарахування на «арештований» поточний рахунок клієнта та на депозитний рахунок цього клієнта, що відкритий в іншому банку.

Як має діяти банк, який обслуговує рахунок, кошти на якому арештовані і сума яких недостатня для виконання рішення суду, у разi надходження від третіх осіб коштів для зарахування на такий рахунок? Дайте юридичну оцінку додатковому договору, укладеному між банком та клієнтом та фактичних дій щодо виконання такого договору

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженою постановою Нацбанку від 21.01.2004 № 22, передбачено, що банк зупиняє видаткові операції по рахунку клієнта у випадку накладення на такий рахунок арешту. При цьому зазначено, що зупинення видаткових операцій має здійснюватися у межах суми, на яку накладено арешт. З цього слідує, що перешкод для зарахування коштів на такий рахунок боржника у третіх осіб не виникне.

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860