Затопил соседа. При договоренности о возмещении ущерба нужно ли брать расписку об получении средств и отсутствии претензий?

16.04.2021

Затопил соседа. При договоренности о возмещении ущерба нужно ли брать с соседа расписку о получении компенсации и об отсутствии претензий , чтобы в последствии сосед не начал опять придумывать по суме возмещения? И в каком формате лучше такую расписку оформить, чтобы она имела юридическую силу на случай защиты в суде, и имело юридическую силу ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Це Ваше право брати розписку

Для більш детальної консультації пишіть або дзвоніть в часні повідомлення

Консультація платна

Зв'язатися з юристом
Капелюх Вікторія Олександрівна, місто Житомир
Телефон:0677467012
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Юридична консультація 250 грн
Карта для подяки приват банка 5168 7427 1227 5183

Можете просто у письмовій формі або нотаріально, в цьому випадку не буде сумнівів щодо автентичності. Можете склати у присутності свідків, які в ній засвідчать про факт передачі коштів. В розписці вказуєте ПІП, паспортні дані, РНОКПП (ідентифікаційний код), місце проживанння та засоби зв'язку сторін, розмір шкоди, чим підтверджений, в рахунок чого відбувається відшкодування та яку саме шкоду відшкодовує ( моральну, матеріальну), суму в цифрах та прописом, якщо кошти передаються в інозмемній валюті, зазначити курс на дату складання і еквівалент в гривні, про відсутність претензій щодо розміру та порядку відшкодування збитку за фактом затоплення, дату складання, контакні та паспортні дані свідків,підписи сторін та свідків До розписки долучіть акт про затоплення та документальне підтвердження розміру завданої шкоди, бажано, щоб був експерний висновок або оцінка збитку.

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860