Выплаты по декрету и родам(беременности)

Здравствуйте, стою на учёте в бирже труда по безработице, на данный момент беременность 26 недель, до 30 недель я так понимаю имею право получать выплаты по безработице. А дальше как? Насколько я понимаю меня с 30 недель отправляют в декрет, могу ли я подать документы что бы получаться выплаты по декрету и родам? Если да то какой тогда процесс должен быть? Должны ли меня в 30 недель снимать с учёта по безработице?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! по вирішенню питання найкраще зверніться у Центр зайнятості, де зможете отримати вичерпну відповідь.

Розмір виплат при народженні дитини в 2021 році не змінився. Сім'я отримає 10320 гривень виплат відразу після народження малюка, а далі буде щомісяця отримувати по 860 гривень на місяць до досягнення дитиною віку трьох років.

Щодо отримання декретних,то після народження дитини звернетесь до Управління соціального захисту населення у Вашому районі зі свідоцтвом про народження дитини.

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405

Призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами безробітній здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення. Підставою для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є довідка, видана лікувально-профілактичним закладом, заява матері, довідка центру зайнятості про те, що ви зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна, копія трудової книжки, паспорт, код та довідка з банку про відкритий рахунок для зарахування допомоги. Сума виплат становить 100 відсотків мінімального розміру допомоги по безробіттю. Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів після пологів.

Разом з тим, у разі подання заяви про бажання здійснювати догляд за дитиною до трьох років, після закінчення відпустки по вагітності і пологам, є підставою для припинення реєстрації безробітного на підставі ч. 1 п. 30 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затв. Постановою КМУ від 19 вересня 2018 р. № 792

Зв'язатися з юристом
Яцюк наталія, місто Київ
Телефон:+38 (098) 414-65-40
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860