Міська рада не знає як звернутися до суду з проханням про зміну опікуна у зв*язку зі смертю раніше визначеного опікуна( який помер)

Добрий день. Виникла така проблема: мою дорослу сестру (42 роки) з хронічним психічним захворюванням, в 2006 році рішенням суду було визнано недієздатною та призначений опікун - мама.

В жовтні місяці 2021 року опікун,тобто мама, померла. Подавши документи до суду на призначення нового опікуна, тобто мене, мені справу повернули, так як я не можу бути заявником,доки за поданням міськоі ради (органом опіки та піклування) не звільнять від повноважень маму-опікуна,щоб мене надалі призначити новим опікуном.

Цей орган опіки зовсім не знає що робити і з моменту предоставлення мною ім документів вже пройшло майже 14 днів, вони до цих пір не надали зовсім ніякої відповіді і до суду не зверталися.

що робити?

Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Дане питання потребує детального вивчення документів.

Зв'язатися з юристом
Мироненко Вікторія Валеріївна, місто Вінниця
Телефон:+38 (097) 410 44 00
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 250 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
4149 6090 0039 5758

Доброго дня, Анна.

Враховуючи що судова система діє в нас вкрай погано та довго, зверніться, до ЗМІ щодо бездіяльності органу опіки. До Мера ради міста.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Доброго ранку. В справах щодо обмежено дієздатних та недієздатних важливу роль відіграють органи опіки та піклування (опікунські ради тощо). Часто саме вони мають звертатись до суду. Опіка припиняється, зокрема, внаслідок смерті опікуна. Така опіка припиняється за рішенням органу опіки та піклування.

При визнанні недієздатним перший раз опікуна призначає суд. Інші рази опікуна призначає орган опіки та піклування.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860