Порнопомста

03.03.2021

Куди звертатися якщо колишній чоловік погрожує інтимним фото, створив сторінку в Фейзбук під моїм іменем і погрожує мені що закине туди моє інтимне фото, якщо я не буду з ним

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Перше, що бажано зробити у даному випадку, - звернутися до адміністрації сайту, на якому викладено фото із вимогою здійснити видалення усіх файлів, які порушують Ваші права. Ви можете зробити це, надіславши на електронну пошту сайту відповідну вимогу. Обов’язково зазначте посилання на такі фото/відео файли. А також зазначте, що розміщення цього контенту відбулось без отримання Вашого на це дозволу.

Саме тому таке розміщення є неправомірним, адже відбувається порушення ст. 32 Конституції України, у якій зазначено, що жодна особа не може зазнавати втручання в її особисте, сімейне життя, не дозволяється збирати, зберігати, використовувати та поширювати конфіденційну інформацію про особу без отримання на це її дозволу, окрім ситуацій, які визначені законом, і виключно з метою підтримки національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Також Вам бажано звернутись до поліції, подавши заяву про вчинення злочину. Оскільки подібні дії є незаконними, то передбачають настання кримінальної відповідальності, згідно зі ст. 182 Кримінального кодексу України. Зокрема, дана стаття вказує, що збирання, зберігання, використання, знищення, а також поширення конфіденційної інформації про особу є незаконними діями.

Також Ви маєте право звернутиь до суду із вимогою про видалення фото та відшкодування завданої моральної шкоди, обґрунтовуючи свою позицію на основі ст. 308 Цивільного кодексу України: фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи. Для цього рекомендуємо Вам обов’язково зафіксувати факт появи фото на сайті, зробивши знімки екрану (скріншоти).

Отже, у Вашій ситуації не потрібно опускати руки, а необхідно вчинити низку дій для відновлення Ваших порушених прав:

1) обов’язково звернутися до адміністрації сайту, на якому фото було викладено;

2) подати заяву до поліції, щоб вплинути на порушника;

3) у випадку понесення суттєвих моральних страждань, матеріальних втрат є сенс звертатися до суду загальної юрисдикції для відшкодування завданих збитків.

Доброго дня! Одразу звертайтеся до поліції з відповідною заявою.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210

Дуже дякую. А де можна взяти сайт на фейзбук, щоб написати?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860