врегулювання конфлікту інтересів

01.03.2021

Добрий день!

Звертаюся до вас за роз'ясненням. Мене нещодавно було призначено на посаду начальника відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини міської ради. Мій чоловік (близька особа) працював директором сільського будинку культури, тобто знаходився у прямому підпорядкуванні. Він одразу ж написав заяву на звільнення і перейшов на посаду керівника художнього того ж будинку культури, але потенціальний конфлікт інтересів усе ж присутній, про що я повідомила міського голову. Питання:

1. Чи можна вважати даний конфлікт інтересів врегульованим?

2. Як я маю вчинити у разі преміювання усіх працівників сільських будинків культури?

моя ел.пошта [email protected]

Дякую!

з повагою Анна

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, пані Анно!

1.Необхідно зазначити, що в більшості випадків не кожне виконання функцій державного управління (місцевого самоврядування) стосовно родичів обумовлює виникнення конфлікту інтересів.

Приміром, якщо посадовець надає адміністративні послуги, отримання яких одним заявником (родичем) не тягне відмову в наданні такої послуги іншим заявником, і при цьому він не має повноважень, що дозволяють йому надавати будь-кому перевагу, ймовірність виникнення конфлікту здебільшого є незначною. Якщо ж така ситуація й виникла, то можна казати лише про існування потенційного конфлікту інтересів.

Головним елементом у виявленні наявності чи відсутності такого конфлікту буде встановлення можливості впливу на об'єктивність чи неупередженість прийняття рішень, вчинення чи не вчинення дій при виконанні службових повноважень.

Законом також внесені зміни до норм про адміністративну відповідальність за дії чи бездіяльність, пов’язані із виникненням конфлікту інтересів. Так, положення ст. 172-7 КУпАП були сформульовані в новій редакції, де відповідальність посадовця за частиною першою настає також у випадках неповідомлення ним про наявність у нього реального конфлікту інтересів. Частина друга цієї статті передбачає відповідальність за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів. Це означає, що навіть за умови інформування посадовцем свого безпосереднього керівника чи керівника вищого рівня про наявність очевидного конфлікту, якщо він прийняв будь-які рішення у цій ситуації, для нього це тягне адміністративну відповідальність. Важливо зазначити, що в такому випадку для притягнення до відповідальності не потрібні докази отримання неправомірної вигоди чи іншого зловживання службовим становищем. Достатньо лише факту вчинення дій чи ухвалення певного рішення в умовах конфлікту інтересів

Отже, враховуючи вищезазначене можна стверджувати, що Ви вчинили всі дії , які необхідні для усунення потенційного конфлікту інтересів.

2. Ви маєте приймати рішення про преміювання відповідно до Положення про преміювання із урахуванням вимог Кодексу законів про працю України, ніякого стосунку до конфлікту інтересів це не матиме.

Всього найкращого!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Доброго дня! отримати детальну та підтверджуючу відповідь зможете у НАЗК

Зв'язатися з юристом
Гнатюк Людмила Петрівна , місто Вінниця
Телефон:098-675-13-50; 063-700-40-25
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультаційних послуг в залежності від обсягу наданої консультації від 250 грн.
Вдячність приймається на карту Приватбанк
5168 7573 6306 4405



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860