Чи моду я як онука успадкувати земельный пай

13.02.2021
Розділ: Наследство

Я онучка у моего дедушки было два пая которые числятся не востребованы.Отец мой умер у него была сестра которая выехала и находится уже болит 10 лет в Севастополе и нет сней связи мне отказывают в оформлении сейчас земля находится у фермера которой ней пользуется без заключения договора

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Можете детальніше розповісти про дану ситуацію? На кого записані паї, на дідуся, батька, тітку або вас? Чи було з фермером укладено договір про оренду, користування землі? Якщо земля була оформлена на вашого батька і якщо вам відмовляють у спадку - землі, то повинні вказати причину відмови. Вам її вказали?

Доброго ранку. В даному випадку Ви формально маєте право спадкувати після Вашого дідуся в порядку спадкової трансмісії чи за правом представлення-залежно від того, пізніше чи раніше від смерті дідуся помер Ваш батько. Ви не написали яка причина відмови нотаріуса у вчиненні нотаріальних дій на Вашу користь.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Ни земля знаходиться в невостребованных паях но кадастровые номера числятся на умершим дедушке, договор не заключался на тот момент я была несовершеннолетней,отказывают наши местные которые связаны между собой,но мне кажется если бы тетя оформила то они бы не числились как востребования.Правда же?

Батько помер раньше Чим дидусь видмовляють так як у него е донька з моменту смерти дидуся прошло более 10 лет.его дочь находится 10 лет в криме и связи с ней нет а в моем поселке говорят что я не имею права на кто.и пользуются 14 гектарами земли бесплатно.могу ли я как-то пропитаться что-то делать?

15.02.2021 в 12:57:38 відповідь для Дарина

Невитребувані паї можуть бути такими, якщо власники не заявили право на них. Отже після смерті вашого діда, ваша тітка не прийняла спадщину або ж прийняла, але не оформила належним чином паї.
В даному випадку вам потрібно звернутися в держгеокадастр цього району й робите запит.
Там спочатку вам потрібно дізнатися на кого дані паї записані, якщо на вашу тітку, то це її приватна власність і ви ніяк не зможете користуватись або оформити ці паї на себе.
Якщо вони записані на вашого покійного діда, то вам потрібно йти до суду де пишете позовну заяву на спадкування.
Якщо спадкоємців немає, чи вони відмовилися або були усунуті від прийняття спадщини, то відповідачем є орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, оскільки за відсутності спадкоємців спадкове майно переходить у власність відповідної територіальної громади в особі її органів.

15.02.2021 в 18:05:01 відповідь для Студент

В 2019 году была в держкадастровой организации и брала вытяг и они на дедушкене имя и фамилию.а если с момента смерти прошло13 лет кто его возможно

Дарина, Ви подавали заяву про відкриття спадщини?

Звертались до нотаріуса?

Зв'язатися з юристом
ЮО " Your Protection ", місто Миколаїв
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Позовна заява - від 1500 грн.
Оформлення заяв, скарг, договорів - від 400 грн.
Представництво інтересів в суді - від 1200 грн.
Платні консультації - від 300 грн.

Мени видповили шо спадкову справку видкрила моя тетя.ще в 2007 году.

Доброго дня! Ситуація потребує вивчення. Звертайтесь на особисту консультацію.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860