Бездіяльність міської ради

ДОБРОЇ НОЧІ!Таке питання-куди скаржитись,якщо по моїм заявам міська рада не виходить на перевірки, з питання самозахвату території сусідом та незаконного будівництва сусідом на моїй приватній території...(це 2 різні питання).И взагалі міська рада не відповідає на мої заяви,а по іншому питанню пише відписки.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Алексе, доброго дня.

У Вашому випадку доцільно звернутись до районного відділу поліції із заявою про вчинення самоправства (стаття 356 Кримінального кодексу України).

Окрім того, зауважу, що незаконне захоплення земельної ділянки також є кримінально-караним діянням і передбачена статтею 197-1 Кримінального кодексу України.

Подібні правопорушення розслідуються у формі дізнання дізнавачем.

(За спрощеною процедурою)

Вам слід звернутися із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 356 або 197-1 (якщо це земельна ділянка це буде спеціальна норма) у порядку статті 214 КПК.

Дізнавач протягом 24 годин зобов'язаний внести відомості до ЄРДР.

У випадку невнесення таких відомостей слід оскаржувати бездіяльність до слідчого судді місцевого суду (100% практика на користь заявника )

Також, вам необхідно отримати витяг з ЄРДР, як підтвердження початку досудового розслідування.

Для детальної консультації звертайтесь особисто через контакти зазначені у профілі. Всього найкращого!
Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Доброго ранку. Ви маєте право також подати до суду позов про витребування свого майна з чужого незаконного володіння (так званий віндикаційний позов).

Можете звертатись до мене для надання додаткових правових послуг: написання текстів заяви до поліції чи позовної заяви тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860