Правомірність зазначення на офіційному бланку посадової особи в одному випадку юридичної адреси органу, а в іншому випадку робочої адреси.

Є державні органи які мають своїх представників у регіонах. Реальний випадок, коли такий Представник готує документ в одному випадку на офіційному бланку із зазначенням юридичної адреси органу, а в іншому - своєї робочої адреси! Виникає питання, чи правомірні такі дії посадовця? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Юрію. Із наданої Вами інформації слід зазначити, що у таких діях містяться порушення законодавства.

Водночас, слід зазначити, що статтею 93 Цивільного кодексу України передбачено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Слід враховувати, що норми чинного законодавства оперують поняттями "місцезнаходження юридичної особи" і не містять визначень щодо "фактичної" чи "юридичної" адреси юридичної особи.

Законом України від 3 березня 2005 року N 2452 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" внесено зміни до статті 88 Цивільного кодексу України, частин другої та четвертої статті 57 Господарського кодексу України, які передбачають виключення відомостей про місцезнаходження юридичної особи із переліку відомостей, що мають обов'язково міститися в установчих документах юридичної особи.

Діюче законодавство не містить термінів "юридична" або "фактична" адреса - такі терміни застосовуються у сталій діловій практиці, а законодавством визначено поняття "місцезнаходження" юридичної особи.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860