Відповідність займаній посаді

Прибиральниця школи має психічні відхилення, що проявляється в її поведінці, ставленні до дітей і дорослих, іноді агресії, нецензурній лексиці. Періодично проходить лікування в психіатричній лікарні. На момент прийняття на роботу поведінка була в межах норми, занепокоєння не викликала, ззовні ніяких відхилень не було. Періодичний медичний олгяд (без психіатричного огляду) проходить щорічно. До роботи допускається. Робочі обов'язки виконує в повному обсязі. Вчителі вимагають її звільнення у зв'язк уз її поведінкою і невідповідністю посаді за станом здоров'я. Які правові підстави для звільнення працівниці/направлення її на примусовий медичний огляд з метою встановлення відповідності займаній посаді.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора.

Валентин, керівник будь-якої установи, підприємства, організації, незалежно від форм власності може звільнити працівника лише на підставі та у випадках, передбачених трудовим законодавством.

Направлення на примусовий медичний огляд працівника ( незалежно від посади) може мати несприятливі наслідки для Вас.

У разі, якщо її визнають цілком здоровою, вона матиме право в судовому порядку вимагати від Вас відшкодування за такий примусовий огляд. Її поведінка матиме оціночний характер, тобто це можна трактувати як завгодно. Вона може сказати, що це навпаки її ображають та чіпляються, а вона, вже, мовляв, змушена відповідно реагувати, тощо.

В посадові обов'язки прибиральниці не входить спілкування з дітьми чи колегами взагалі, тому її поведінка не є підставою для звільнення.

Вчителі не можуть вимагати її звільнення через "її невідповідність посаді за станом здоров'я", оскільки вчителі не уповноважені визначати та надавати

оцінку її стану здоров'я.

Крім того, будь-яка комісія встановить, що викладачі повинні знати як поводити себе з грубіянами і на власному прикладі навчити дітей, як реагувати у подібних випадках.

Якщо бажаєте звільнити таку особу, тоді це можна зробити лише з підстав, прямо передбачених законом.

Зв'язатися з юристом
ЮО " Your Protection ", місто Миколаїв
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Позовна заява - від 1500 грн.
Оформлення заяв, скарг, договорів - від 400 грн.
Представництво інтересів в суді - від 1200 грн.
Платні консультації - від 300 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860