Повернення виплачених коштів по договору кредиту

Доброго вечора!

За кредитним договором між фізичною особою і банком фермерське господарство виступило майновим поручителем (іпотекодавцем). Через деякий час банк за погодженням з фізичною особою додатковою угодою змінив відсоткову ставку по договору кредиту з 18% до 22%. Майновий поручитель (іпотекодавець) погодження на збільшення відсоткової ставки не погодив. Перед закінченням терміну кредитного договору банк звернувсь до суду про примусове стягнення грошових коштів з фізичної особи боржника та фермерського госпосподарства (іпотекодавця). Суд виніс рішення: В зв‘язку з не погодженням банком збільшення відсоткової ставки з фермерським господарством(іпотекодавцем) , стягнути заборгованість за договором кредитом у повній сумі з фізичної особи.

Через 6 місяців закінчився термін кредитного договору і банк звернувсь до нотаріуса з проханням видати виконавчий напис про стягнення заборгованості у безспірному порядку. Отримавши його банк звернувся до приватного нотаріуса про примусове виконання виконавчого напису. Приватний нотаріус виніс постанову про примусове виконання виконавчого напису нотаріуса та виніс постанову про опис та арешт майна боржника. Фермерське господарство звернулось до Господарського суду з позовом про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню . Також до суду було подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення по виконавчому провадженні. Суд своєю ухвалою відмовив у задоволенні заяви фермерського господарства про забезпечення позову . Склалась патова ситуація: господарський суд ще не розпочав розгляд справи по суті, а приватний нотаріус вже почав підготовку документів до продажу предмета іпотеки на торговій площадці СЕТАМ . У мене не було вибору, і я був змушений від імені фермерського господарства повністю погасити кредиторську заборгованість за фізичну особу . Через 8 місяців Господарський суд скасував виконавчий напис нотаріуса. Тепер у мене є запитання: 1. як мені повернути кошти, сплачені в рахунок погашення кредиторської заборгованості фізичної особи

2. Хто мені повинен відшкодувати кошти, сплачені в рахунок погашення кредиторської заборгованості фізичної особи- банк чи фізична особа.

Ваш коментар *


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860