Неправомірні дії мфо.

15.12.2020

Доброго дня!Підкажіть будь ласка, які статті КК України були порушені в нищеописанному випадку.Представниками мфо було зроблено коллаж, де були задіяні фото мої та моєї неповнолітньої дитини, з вимогою повернути грошові кошти, які особисто я не отримувала.Було розповсюдженно ці коллажі разом з недостовірнною інформацією стосовно нас.Також розголошенно персональні дані без моєї на те згоди.Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня. У Вашому випадку мфо здійснює нечесну підприємницьку практику та порушує Закон Про захист персональних даних, право на недоторканість приватного життя. Потрібно скаржитись до регулятора НБУ та Уповноваженого з прав людини щодо захисту персональних даних. Якщо потрібна допомога у вирішенні проблеми звертайтесь.

Зв'язатися з юристом
Левченко Оксана Сергіївна, місто Вінниця
Телефон:+380638665952
E-mail:[email protected]
ICQ:Вайбер +380638665952
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація 180 грн.

Доброго дня.

В даному випадку МФО діє неправомірно та поширює Ваші персональні дані, на які Ви згоди не давали. Окрім цього, порушено ст. 32 Конституції України, повага особистого та приватного життя.

Необхідно написати до них лист-претензію з вимогою припинити такі дії, та зауважити, що у разі подальшої такої діяльності, Ви будете звертатися до відповідних органів для захисту своїх прав та інтресів.

Окрім цього, необхідно написати заяву до Уповноваженого Верховної ради з прав людини.

У разі якщо у Вас будуть докази, які підтверджують пощирення Ваших даних та те, що Ви зверталися в досудовому порядку до них для врегулювання ситуації, Ви матимете право звернутися до суду з вимогою відшкодування моральної шкоди та припинення дій, які порушують Вашу честь та гідність.

У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

Зв'язатися з юристом
Марта Змисла , місто Львів
Телефон:+38(099)445-52-40
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Попередня консультація безкоштовна. Складання процесуальних документів та повний юридичний супровід - ціна договірна. Подяка приймається на картку Приват Банк 5168757396816854



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860