трудовий спір при звільненні за ст.36

15.12.2020

Директору подана заява на звільнення за ст.36 на якій ним накладена резолюція з датою останнього робочого дня. В останній день на прохання працівника надати наказ про звільнення директор відмовляє працівнику. Чи вважається, що домовленість між сторонами була досягнута і деректор порушує її виконання в односторонньому порядку.Коли вважається угода досягнутою?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, пані Тетяно!

Так, домовленість була досягнута із моменту , коли Ваш директор поставив резолюцію під Вашою заявою про звільнення за угодою сторін.

Пленум Верховного Суду України в п. 8 постанови від 6 листопада 1992 р. «Про практику розгляду судами трудових спорів» звернув увагу судів на те, що при домовленості між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом про припинення трудового договору за п. 1 ст. 36 КЗпП (за згодою сторін) договір припиняється в строк, визначений сторонами. Анулювання такої домовленості може мати місце лише при взаємній згоді про це власника або уповноваженого ним органу і працівника.

Сама по собі згода власника або уповноваженого ним органу задовольнити прохання працівника про звільнення до закінчення строку попередження не означає, що трудовий договір припинено за п. 1 ст. 36 КЗпП, якщо не буде домовленості сторін щодо цієї підстави для припинення трудового договору.

Дії директора незаконні, підлягають оскарженню до місцевого суду. Якщо потрібна детальна консультація звертайтесь особисто. Всього найкращого!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]