Переведення в іншу частину

Проходжу контрактну службу в місті А. До кінця контракту1 рік 8 місяці. Бажаю продовжувати службу, але в місті Б, бо за час проходження служби у місті А, в місті Б в мене з'явилася родина (дружина). Став жити у місті Б і щодня їздити на службу у місто А. Дорога складає 80 км в одну сторону і займає від 2,5 годин на день. Дружина не може жити у міста, бо має профільну роботу і навчання у місті Б. Отримав відношення з частини, яка знаходиться у місті Б. Чи можуть в частині з міста А відмовитись переводити мене за сімейними обставинами (одруженість, проживання дружини, віддаленість від дому)? Якщо виникнуть такі ситуації, як відмова підписувати рапорт, зникнення рапорту, що слід вчинити? До яких насліків можна бути готовим?

Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Чи існує можливість при поданні рапорту отримати відмітку про його прийняття?

Руслане Петровичу!

Доброго дня.

Повідомляю Вам наступне.

У відповідності до положень пункту 82 Положення про проходження військової служби у Збройних силах України (Затверджено Указом Президента України 1153/2008 зі змінами) за ініціативою військовослужбовця передбачається переведення до іншої частини за сімейними обставинами. При чому будь-яких обмежень чи винятків зазначений підпункт не містить.

Однак , у свою чергу , маємо розуміти, що питання комплектування частин відбувається не кращим чином і цей процес як мінімум можуть затягувати.

Рекомендую:

Вам необхідно документувати всі відносини між Вами та частиною. Будь-які ваші дії мають бути підкріплені рапортом.

По можливості завжди наполягайте, щоб рапорт був зареєстрований в частині або, принаймні, зробіть копію рапорту та просіть особу, яка його прийняла поставити підпис та дату прийняття документу!

Всього найкращого, бажаю успіхів!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]