регістрацїя дитини

13.11.2020

Підскажить будьласка,

Я громадянка України, моя дитина народилась в Німеччині, має нїмецьке громадянство, так як батько німець.

Оформлюючи документи на громодянство, чи можна використовувати

Стаття 14. Набуття громадянства України дитиною у зв’язку з перебуванням у громадянстві України її батьків чи одного з них

Дитина, яка є іноземцем, один із батьків якої є громадянином України, а другий - іноземцем, реєструється громадянином України за клопотанням того з батьків, який є громадянином України.

Чим Стаття 14 відрізняється від Стаття 7. Набуття громадянства України за народженням

Особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження були громадянами України, є громадянином України.

Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, пані Світлано!

Повідомляю наступне.

Громадянство дітей пов’язується насамперед з громадянством їх батьків, а саме перебуванням у громадянстві України батьків дитини чи одного з них, а також фактом реєстрації місця проживання батьків дитини чи одного з них на території України на момент народження дитини. Так, громадянство осіб, які народилися в період з 13 листопада 1991 року (дата набрання чинності Закону України «Про громадянство України» в редакції від 8 жовтня 1991 року) і по 28 лютого 2001 року включно, якщо такі особи народилися в Україні або їх батьки чи один з них були громадянами України, визначається відповідно до Закону України «Про громадянство України» в редакції від 8 жовтня 1991 року та Закону України «Про громадянство України» в редакції від 16 квітня 1997 року.

У разі непідтвердження вищезазначених фактів, один із батьків чи законний представник дитини має право звернутися до територіального підрозділу ДМС із заявою про набуття громадянства України даною категорією дітей за місцем проживання (такі діти можуть набути громадянство України відповідно до частини 3 статті 8 Закону чи статті 14 Закону).

Положення статті 7 нині чинного Закону України «Про громадянство України» застосовуються до осіб, які народилися після 1 березня 2001 року (дата набрання чинності Закону).

Відповідно до частини першої статті 7 цього Закону особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження були громадянами України, є громадянином України.

Місце народження особи в даному випадку не впливає на можливість набуття нею громадянства України: особа набуває громадянство України незалежно від того, народилася вона на території України чи за її межами. У такому випадку, один із батьків чи законний представник дитини може звернутися із заявою про набуття дитиною громадянства України за народженням до територіального підрозділу ДМС України за місцем проживання.

Після прийняття рішення про набуття громадянства України особа отримує довідку про реєстрацію особи громадянином України.

У випадку необхідності детальної консультації звертайтесь особисто через контакти зазначені у профілі. На все добре!

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Доброго ранку. Відповідно до Закону України "Про громадянство України", при набутті громадянства України іноземним громадянином, один б батьків якого проживав на території України, він може подати на громадянство України. При цьому в нього можуть вимагати його вибуття з громадянства іноземної держави.

Є багато підстав для того, щоб Ваша дитина мала громадянство Федеративної республіки Німеччина. Вона ж народилась в Німеччина та її батько-німець. Німеччина вже століття добивається того, щоб етнічні німці та-в частині випадків-і "напівкровки" (особи із значною долею німецької крові, частково етнічні німці) проживали в Німеччині. Для цього практикується репатріація етнічних німців до Німеччини. Якщо Ваша дитина проживає в ФРН, то вона мала б мати громадянство цієї держави. Якщо ж вона постійно проживає в Україні, то вона може отримати громадянство України.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Якщо ви проживаєте в Німеччині, то зверніться до консульства України за довідкою про реєстрацію дитини громадянином України, відповідно до ч.1 статті 7 ЗУ "Про громадянство України". Ваша дитина є громадянином України з народження. У відносинах з Україною вона буде визнаватися тільки, як громадянин України. Стаття 14 стосується дітей, батьки яких на момент їх народження не були громадянами України.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860