Перевід офіцера по призову

Що потрібно зробити, на що зсилатись, щоб перевестись офіцерові за призовом в частину яка знаходиться в районі (поблизу) місця прописки, з подальшим підписанням контракту?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Умови проходження військової служби за контрактом особами офіцерського складу

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаній із захистом Вітчизни. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

На військову службу осіб офіцерського складу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і не досягли граничного віку перебування на військовій службі, мають відповідний рівень освіти (спеціаліст, магістр) та професію, споріднену з військово-обліковою спеціальністю (далі — ВОС), відповідний рівень фізичної підготовки та за станом здоров’я є придатними до військової служби.

Офіцери запасу, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, подають до військового комісаріату за місцем перебуванням на військовому обліку:

  • заяву з проханням про прийняття на військову службу за контрактом;
  • два примірники автобіографії (написаний власноручно та у друкованому вигляді);
  • копію паспорта громадянина України;
  • копії свідоцтв про укладення шлюбу та народження дітей;
  • копії документів про освіту;
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи — платника податків та інших обов’язкових платежів.

Одночасно військовим комісаріатом здійснюється направлення запитів до органів внутрішніх справ і наркологічних диспансерів щодо перебування кандидатів на обліку.

Граничний вік перебування на військовій службі встановлюється:

  • для військовослужбовців молодшого офіцерського складу — до 45 років;
  • для військовослужбовців старшого офіцерського складу: майорів (капітанів 3 рангу), підполковників (капітанів 2 рангу) — до 50 років; полковників (капітанів 1 рангу) — до 55 років;
  • для військовослужбовців вищого офіцерського складу — до 60 років;
  • для військовослужбовців, які проходять військову службу під час особливого періоду:
  • — до 60 років (для осіб молодшого та старшого офіцерського складу);
  • — до 65 років (для осіб вищого офіцерського складу);
  • — до 50 років (для військовослужбовців-жінок).

Для осіб офіцерського складу контракт про проходження військової служби укладається строком на 5 років в календарному обчисленні, за умови, щодо досягнення граничного віку проходження військової служби їм залишився термін , яким є більшим за строк контракту.

Для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та призначаються на посади, строк військової служби в календарному обчисленні встановлюється до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію.

Право підписання контракту від імені Міністерства оборони України з особами, які вступають на військову службу і призначаються на посади, за якими штатом (штатним розписом) передбачено військові звання від молодшого лейтенанта до полковника (капітана 1 рангу) включно, — командиру (начальнику), до повноважень якого віднесено призначення на відповідні посади.

Контракт укладається в письмовій формі у двох примірниках, підписується особою, яка вступає на військову службу, і представником Міністерства оборони України, скріпляється гербовою печаткою військової частини і зберігається кожною із сторін.

Укладення контракту про проходження військової служби у Збройних Силах України з зазначенням дня набрання чинності та закінчення строку його дії оголошується наказом командира військової частини (по особовому складу).

Контракт припиняється (розривається), а військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, звільняються з військової служби:

  • після закінчення строку контракту;
  • за віком — у разі досягнення граничного віку перебування на військовій службі;
  • за станом здоров’я — на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність або обмежену придатність до військової служби;
  • у зв’язку із скороченням штатів — у разі неможливості використання на службі у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів;
  • через сімейні обставини або інші поважні причини, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України;
  • за службовою невідповідністю;
  • у зв’язку із систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем;
  • у зв’язку із систематичним невиконанням умов контракту командуванням;
  • у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]