Передача права власності на другу половину спадка

04.11.2020
Розділ: Наследство

У мене помер батько. Залишилася квартира і дача. Спадкова справа була відкрита 16 лютого 2020 року його другою жінкою, з якою він був у шлюбі. Я теж подала заяву на отримання спадку. Поки ще свою половину я не оформила. Але 17 жовтня ця жінка померла, право власності не оформила. Заповіту теж не має. У неї є дві дочки, які хочуть відмовитися від права на цей спадок і щоб вся квартира і дача була тільки мені. Як це правильно зробити? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, Інна.

Половина спадкового майна, яка належала дружині Вашого батька, входить до її спадщини, тому що вона прийняла її за життя. Не можуть її спадкоємці оформити відмову від спадщини у спадковій справі Вашого батька, бо відмова допускається тільки протягом 6 місяців з моменту відкриття спадщини. Вони можуть відмовитись від спадщини своєї матері повністю, або прийняти її. У разі їх відмови, то ця спадщина до Вас не переходить, це буде виморочним майном. Їм потрібно оформити на себе, а потім продати/подарувати Вам. Або через суд доказувати, що їх мати не прийняла спадщину та не мала права на спадок, або укладати договір щодо розподілу спадщини, в якому визначати, кому та яке майно буде належати.

Зв'язатися з юристом
Юношева Любовь Юрьевна, місто Харків
Телефон:+380952114823
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість юридичних послуг завжди визначається індивідуально по кожній справі / ситуації / проблемі для кожного клієнта і залежить від обсягу та складності роботи, яку потрібно виконати, кількості часу, необхідного для її виконання.
Консультація від 500 грн.
Позовна заява від 2000 грн.
Заяви, клопотання, претензії, запити від 1500 грн.
Представництво інтересів в суді від 2000 грн.

Жінка успадковує автоматично спадкове майно у разі, якщо вона на момент смерті чоловіка мешкала разом з ним при документальному підтвердженні. Її спадкоємці повинні отримати на себе дане майно і тільки потім можуть розпорядитися ним на власний розсуд: подарувати Вам чи продати.

Зв'язатися з юристом
Боровський Сергій Миколайович, місто Київ
Телефон:+380671391263
E-mail:[email protected]
Skype:sergey777429
ICQ:https://sedchenko.jimdofree.com/
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Від 500 грн.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860