Пряме підпорядкування

31.10.2020

Доброго дня. Я є військовослужбовець. Виходжу заміж за свого прямого начальника. Скажіть будь ласка, чи обов'язково переводитись на іншу посаду, чи можна залишатись працювати там само, так як при прийомі на роботу декілька років тому ми не мали ніяких зв'язків ??

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, пані Ліко!

У Вашому випадку наявний конфлікт інтересів , який передбачений статтею 20-1 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу."

У разі виникнення конфлікту інтересів під час виконання службових повноважень військова посадова особа зобов’язана негайно доповісти про це своєму безпосередньому начальникові.

Безпосередній начальник військової посадової особи зобов’язаний вжити всіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання конфлікту інтересів, шляхом доручення виконання відповідного службового завдання іншій посадовій особі, особистого виконання службового завдання чи в інший спосіб, передбачений законодавством.

Термін "конфлікт інтересів" вживається у значенні, наведеному в статті 27 Закону України "Про запобігання корупції" у Вашому випадку.

Як правило, вирішенням зазначеного питання є переведення на іншу посаду з метою уникнення прямого підпорядкування близькій особі.

Для детальної консультації звертайтесь особисто.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]