Несвоєчасне подання декларації

23.10.2020

Добрий вечір!Я звільнилася з посади бухгалтера 10 грудня 2019 року,подала декларацію перед звілненням.Я інвалід 3 групи,після раку грудей.За станом здоровя,я не працюю,ненавмисно,я не подала декларацію після звільнення,нещодавно мене почали розшукувати за місцемпопередньої роботи.Коли я зателефонувала,мені запропонували подати декларацію,що я сьогодні зробила.Мене цікавлять подальші дії огранів фіскальної служби,та чого чекати мені надалі?Які мої діїї повинні бути?Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Цим питанням займається НАЗК. Не подання декларації після звільнення может кваліфікуватись як кримінальний чи адміністративний злочин.
Станом на сьогодні НАЗК повинно було передати матеріали до нац. поліції.

Раджу Вам не затягувати та сконтактуватися із вашим слідчим, можливо можна написати пояснення та перекваліфікувати на постанову про адмін. порушення.

Матеріали потім передаються до суду для винесення штрафу.

Річ у тім,що письмових документів мені не надсилали,куди іти,з чим іти,з телефонним дзвінком від працівника Антикорупційного комітету?Мені біля скроні покрутять.

23.10.2020 в 19:31:10 відповідь для Наташа

Наскільки я зрозумів працівник Антикорупційного комітету з вашого підприємства. Дізнайтесь у нього про відправлення матеріалів службового розслідування про факт не подання декларації до НАЗК

23.10.2020 в 19:32:04 відповідь для Наташа

Добрий вечір! Як правило , кримінальна відповідальність за статтею 366-1 КК України Неподання декларації..." наступає у тому випадку, коли після попередження представниками НАЗК про необхідність її подати Ви її не подали.

Окрім того, ч. 1 ст. 172-6 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за яке передбачено покарання у виді накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вас попередили - Ви подали декларацію. Скоріше за все , матеріали НАЗК не направило до правоохоронних органів.

Якщо потрібна консультація детальна - звертайтесь особисто.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]