Відсутність позивача на засіданні

Доброго вечора!

Підкажіть будь ласка, чи повинна я подавати окрему заяву про мою відсутність як позивача у справі про розірвання шлюбу, якщо у позовній заяві вказала про те і просила, щоб розгляд справи проводити без моєї участі і позовні вимоги підтримую в повному обсязі??? Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Повідомляю Вам наступне:

Відповідно до положень ЦПК судове засідання у тому числі і під час розлучення відбувається за участі позивача та відповідача.

Коли сторона у справі немає можливості взяти участь у судовому засіданні під час розірвання шлюбу, але зацікавлена у вирішенні справи, то вона має подати заяву про розгляд справи за відсутності сторони (позивача у даному випадку) або звернутись за допомогою до адвоката, який буде представляти Ваші інтереси в суді. Відповідно до вимог ч.3 ст.211 ЦПК учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Клопотання про розгляд справи без участі сторони у судовому засіданні під час розірвання шлюбу подається до суду в одному екземплярі. Згідно з ЦПК України сторона у справі має право надіслати відповідне клопотання поштою.

Заяву про розгляд справи за відсутності сторони доцільно відправляти рекомендованим листом, оскільки по номеру відправлення можна відстежити надходження заяви в суд.

На все добре! У випадку вининкнення питань звертайтесь особисто.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860