Ст. 174 АК

Здравствуйте. Есть входное отверстие около 6 мм. Есть место рикошета пули от металлической двери. Есть подстреленный кот. Траектория полета пули указывает, что выстрел произведен с соседнего участка. Участковый говорит, что этого недостаточно. Надо, чтобы подтвердили свидетели факт выстрела соседа. Неужели этот нелюд останется без наказания? Заранее благодарна за совет.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора. Ви можете ініціювати порушення кримінальної справи проти того сусіда. Важливим джерелом доказів у даній справі може стати висновок судово-балістичної експертизи. За статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Жорстоке поводження з тваринами", під таким поводженням, зокрема, розуміють вчинення ... насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень. Тобто підстрелення кота має кваліфікуватись за статтею 299 Кримінального кодексу України "Жорстоке поводження з тваринами". Згідно з нею, жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних ..., що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини ..., караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Можете подати до поліції письмову заяву. Якщо після цього не буде порушено кримінальну справу, то Ви маєте право подати до слідчого судді скаргу на бездіяльність слідчого в порядку, визначеному статтями 303-307 Кримінального процесуального кодексу України.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]