Протиправні дії

Доброго дня! Колектори конкретно почали телефонними дзвінками турбувати моє оточення: по місцю роботи, сусідам, близьким, друзям щодо кредиту. Люди з мого оточення у свою чергу, почали турбувати мене. Написав заяву до поліціі з проханням відкрити кримінальне провадженя за необхідними статтями ККУ, але більше тиждня поліція ніяких дій не зробила. Як припинити незаконні і протиправні дії колекторів у даному випадку?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Ви зверталися до поліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення і Вам відмовили у внесені відомостей до ЄРДР?

У такому випадку необхідно оскаржити бездіяльність слідчого до суду в порядку статей 303-307 КПК, після отримання ухвали слідчий буде зобов'язаний внести зазначені відомості до ЄРДР і розпочати досудове розслідування. А Ви маєте отримати витяг із ЄРДР, у порядку статті 60 КПК, про що зможете повідомити представників колекторської компанії.

Для детальнішого вивчення питання звертайтесь особисто.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Как защитить себя в случае угроз или навязчивых звонков или смс.

Если человек лично не давал разрешение на использование своего телефонного номера, финансовая компания и "каллекторы"нарушают законодательство.

Также советую использовать материалы что они рассылают :

- вести записи всех разговоров на диктофон в телефоне;

– хранить все смс с угрозами в качестве доказательства, а в случае откровенных оскорблений и преследований сразу же идти в полицию;

– требовать от каллекторов предъявлять претензии исключительно в письменном виде со ссылками на конкретные договоры и юридические основания и законодательство;

– игнорировать документы без оригиналов подписей и «мокрых» печатей.

«Согласно действующего законодательства и Гражданского кодекса , долги должны возвращать только те лица, у которых с организацией существуют договорные обязательства по возврату денег».

Собираем материалы для уголовного дела....



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860