Зайнятна особа

13.10.2020

Мама в декретній відпустці являється зайнятою особою?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! Відповідно до статті 181 Кодексу законів про працю України визначається порядок надання відпустки для догляду за дитиною і зарахування її до стажу роботи

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати (частини третя та шоста статті 179 цього Кодексу) надаються за заявою жінки або осіб, зазначених у частині сьомій статті 179 цього Кодексу, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляються наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати (частини третя та шоста статті 179 цього Кодексу) зараховуються як до загального, так і до безперервного стажу роботи і до стажу роботи за спеціальністю. Час відпусток, зазначених у цій статті, до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується.

На практиці у жінки є можливість добровольно перервати зазначену відпустку, таке рішення затверджується наказом роботодавця, відповідно до положень частини 8 ст. 179 Кодексу законів про працю України (КЗпП) та ч. 4 ст. 18 Закону України «Про відпустки» передбачено, що на бажання жінки або осіб, які фактично доглядають за дитиною, в період їхнього перебування у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома."/p>

Для консультації звертайтесь особисто.

На все добре.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]

Да, является так как трудовые отношения с предприятием где она работала не утрачены ( трудовая книжка в отделе кадров )..

Зв'язатися з юристом
Макаров Сергей Иванович, місто Дніпро
Телефон: предоставляется по согласию
E-mail:[email protected]
Skype:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: ГУСАРЫ ДЕНЕГ НЕ БЕРУТ



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860