Право на землю після дарування 1/2 будинку

Я подарувала 1/2 будинку в селі у 2004р. Земельна ділянка, на якій стоїть будинок 25 соток, знаходиться у моїй власності. Закон про те, що разом з частиною будинку переходить відповідна частина земельної ділянки прийнято після 2004р. Чи і досі 100% цієї земельної ділянки належить мені?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Раніше, коли я дарувала будинок, по закону до обдарованого переходило право на земельну ділянку, необхідну для обслуговування будинку

Доброго ранку!

За загальним правилом по Вашому питанню повідомляю Вам наступне :

Відповідно до ч. 1 та 2 ст. 377 Цивільного Кодексу до особи, яка набула право власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), будівлю або споруду, переходить право власності, право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника (землекористувача). Розмір та кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з переходом права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є істотними умовами договору, який передбачає набуття права власності на ці об'єкти (крім багатоквартирних будинків).

Відповідно до ч. 1 ст. 120 Земельного кодексу України у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Для детальнішого вивчення питання звертайтесь особисто. На все добре.

Зв'язатися з юристом
Vladislav Kotigora
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860