Дитина сирота квартира

08.10.2020

Доброго дня я дитина позбавлена батьківського піклування .

На чергу на квартиру стою з 2013 року але мені ніякоі квартири ненадали , неодноразово звертала до служби у справах дітей але мені постійно були відмову нема коштів в бюджеті чекайте .

Але дойшло до того що я повнолітня мені 26 років і я уже немаю права .Є листи які мені надходили від служби , але є лист що коли я мала вийти з підопіки мені мали забезпечити житлом але його мені і ненадали.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Як відомо, в Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Закон України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» (далі – Закон) встановлює два напрями захисту житлових прав дітей зазначених категорій, а саме:

1) збереження житла, яке вже належить їм на правах власності або на правах користування;

2) надання нового житлового приміщення.На соціальний квартирний облік беруться громадяни України, які користуються правом на соціальне житло відповідно до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення». Соціальний квартирний облік ведеться відповідно до «Порядку взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 682 від 23.07.2008.

Заява про постановку на квартирний облік і соціальний квартирний облік може бути подано Службою у справах дітей, опікуном/піклувальником, прийомними батьками, батьками-вихователями, адміністрацією установи, де проживає дитина.

Законом встановлено, що в разі, коли в дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа після завершення перебування у відповідних закладах, дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї або завершення терміну опіки/піклування відсутнє житло, то місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування забезпечують їх упорядкованим соціальним житлом протягом місяця.

Соціальне житло – це житло з житлового фонду соціального призначення, що надається громадянам України, які потребують соціального захисту, у користування на підставі договору найму на певний строк.

Користування соціальним житлом є платним. Плата за житло в житловому фонді соціального призначення складається з плати за оренду житла, утримання житлових будинків і прибудинкових територій, комунальні послуги. Орган місцевого самоврядування встановлює розмір плати за соціальне житло для кожного наймача такого житла індивідуально.

Важливо. За даними офіційного сайту Міністерства соціальної політики України, у 2017 році завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам було придбано 468 квартир соціального житла для 579 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Як повідомляється на сайті, у 2018 році фінансування за відповідною програмою збільшено в 1,9 рази й складе 517 726,7 тис. грн.Перезвоните на гарячую линию министерства Урядова "гаряча лінія" 15-45 реєструє звернення з питань надання житлових субсидій, інших видів соціальної допомоги та соціальних послуг, а також з інших проблемних питань соціального захисту.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860