Робота за сумісництвом

06.10.2020

Доброго дня, цікавить питання роботи працівників поліції по сумісництву. Відповідно до ст. 66 ЗУ "Про національну поліцію" я не маю права займатись іншою оплачуваною роботою в період проходження служби. Чи буде порушенням закону, якщо я офіційно підпишу договір з приватним підприємцем (наприклад робота в барі чи офіціантом) та буду займатись оплачуваною роботою не повязаною з моєю діяльністю у вихідні дні, позаробочий час? Чи може здійснення поліцейським інших видів

оплачуваної діяльності відбуватися з дозволу керівника відповідного органу та/або підрозділу поліції. Оскільки норми тривалості такої діяльності протягом дня, тижня, місяця або року законодавчо не встановлено, їх слід визначати з огляду на особливості проходження поліцейської служби.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до ст. 25 «Обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності» Закону України «Про запобігання корупції», особам, зазначеним у п. 1 ч. 1 ст. 3 цього Закону, заборонено, по-перше, займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики зі спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України; по-друге, входить до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України. У цій нормі закріплено загальні обмеження щодо заняття іншими видами діяльності. Водночас у ній міститься уточнення – «якщо інше не передбачено Конституцією або законами України». Згідно із цим положенням, визначаючи конкретний перелік дозволених видів діяльності, слід ураховувати відповідні норми законодавства, що регулюють особливості проходження певного виду публічної служби. Наприклад, відповідно до ч. 1 ст. 120 Конституції України, члени Кабінету Міністрів України, керівники центральних і місцевих органів виконавчої влади не мають права суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої в позаробочий час, бути членом керівного органу, наглядової ради підприємства чи організації, що має на меті одержання прибутку. У Законі України «Про статус народного депутата» вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності передбачають право народного депутата України займатися викладацькою, науковою та творчою діяльністю, а також медичною практикою у вільний від виконання обов’язків народного депутата час. Суддя не може поєднувати свою діяльність із підприємницькою, адвокатською діяльністю, обіймати будь-які інші оплачувані посади, виконувати іншу оплачувану роботу (крім викладацької, наукової чи творчої), а також входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (ч. 2 ст. 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»). Водночас Президент України не має права займатися жодною іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (ч. 4 ст. 103 Конституції України).

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]