Перетин кордону

Чи є можливість перетину кордону, Польща-Україна, на Ford Galaxy, якщо в технічному паспорті, вид транспорту грузовий. Якщо ні, то що для цього потрібно. Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

нет Основне – це обрати варіант, який найбільше підходитиме для вас, залежно від обставин та країни, з якої буде пригнаний автомобіль.

Варіант №1: придбати автомобіль за кордоном, але не розмитнювати його. Кожні п'ять днів перетинати кордон через одну і ту ж митницю. Або кожні 10 днів, якщо авто в'їжджає через один пункт пропуску, а виїжджає через інший.

"У випадку, якщо машина зламалася, потрапила в ДТП або водій захворів, потрібно подати на митницю заяву та відповідні довідки (з поліції, з СТО, з лікарні), які пояснять відстрочку перетину кордону. Правда, недавно прикордонники перестали приймати такі довідки, чим спровокували масу невдоволення і навіть мітинги жителів прикордонних областей країни"

Варіант №2: якщо особа є нерезидентом (наявний паспорт громадянина іншої держави, і більшу частину часу особа проживає закордоном) відповідно до ч. 1 ст. 380 Митного кодексу, вона може ввозити в Україну транспортні засоби для особистого користування на термін до одного року. Обов'язкова умова при цьому – реєстрація авто в Україні в консульстві відповідної держави.

Варіант №3: резидент України також може їздити на автомобілі нерезидента, якщо він є співвласником цієї машини і вписаний в техпаспорт, виданий за кордоном.

Авто має бути зареєстроване за кордоном на резидента тієї країни, який виступив в ролі "держателя", а українець вписаний в техпаспорт як власник. Головне, щоб після закінчення року іноземець-"власник" не забув виїхати і в'їхати на територію України. Перетинати кордон на авто може лише він

Варіант №4: оформити автомобіль за кордоном на українця, який офіційно є працівником іноземної фірми. Тоді він зможе користуватися транспортним засобом в Україні без обов'язкового перетину кордону 12 місяців. Але знову ж таки слід вимагати правильного оформлення на кордоні.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]