Бремя похорон

25.09.2020

Здравствуйте.

Я написал завещание по которому все свое имущество завещаю своему ребенку.

Но в случае своей смерти хочу чтобы меня похоронили не родственники а мой давний товарищ.

Он согласен .как я понимаю надо составить еще одно завещание где определить товарищу некую сумму денег на мое погребение.

ст.1240 допускает это?

А как быть с завещанием на ребенка?не будет ли товарищ претендовать на мое имущество -квартиру машину которые я завещал ребенку? Путаницы с двумя завещаниями можно избежать?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Нет два завещания есть только одно.Не придумывайте глупостей

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Т.е. составить ДВА завещания -одно на ребенка к которому переходит все мое движимое и недвижимое имущество и-второе на друга еоторый возьмет на себя бремя похорон в случае моей смерти -так нельзя?

Силу будет иметь последнее завещание.

Зв'язатися з юристом
Nikjlay Kasyanov, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
Skype:yurist4201
ICQ:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Дого
вірна. Минімальна вартість 200 грн. Монобанк картка № 4441114441485610 Рекомендую всем открыть Счёт
В этом банке, выгодно, и просто. Вот по этой ссылке https://monobank.ua/r/f955dT

Александр, ни в коем случае, ни под каким предлогом ваш "товарищ" не должен фигурировать в таких документах, как завещание.

О ваших планах, касаемо завещания, никто кроме нотариуса и вашего ребенка никто не должен знать.

" Товарищу" , если вы уж так хотите, советую дать необходимую сумму денег, оформив это хотя бы распиской.. Это будет обязательством для вашего " товарища" и залогом выполнения ним вашей просьбы.

Но, скажу честно, мне очень не нравится ваша идея касаемо " товарища".

Советую никому не сообщать о ваших планах по составлению завершения. Не знаю сколько лет ребенку, но будьте крайне внимательны. Действительным является то, завещание, которое оформлено последним.

К большому сожалению, есть случаи, когда завершения подделывают, якобы покойный передумал и составил другое завещание, где указаны совсем другие люди, хотя на самом деле этого не было.

Если вы составите завещание на ребёнка и укажите " товарища" , которому полагается некая сумма на ваши похороны, " товарищ" , зная о ваших планах, через некоторое время может " подсуетится" и уже другой нотариус оформит якобы от вашего имени другое завещание, по которому всё перейдет " товарищу". Когда начнут разбираться, что да как, ваш " товарищ" скажет, что вы ему доверяли ( так что доверили свои похороны именно ему, а не родичам), сначала, записал все на ребёнка, но потом по некоторым причинам передумал и отписал всё " товарищу".

Такие случаи уже были и не единожды и очень тяжело доказать обратное, поэтому очень вас прошу - будьте внимательны и очень осторожным.

Если ваш " товарищ" не преследует столь коварные цели, то зачем ему понадобилось, чтоб вы оформляли на него именно завещание? Это уже настораживает.

Если он такой хороший пусть берет у вас сумму денег сейчас, оформив надлежащим образом. Вы же не будете на самом деле требовать у него денег? . Какая ему разница? Вы ж друзья, он же не претендует на ваше имущество? А если он не захочет, значит он и не собирается вас хоронить, а если будет настаивать именно на завещании, значит он точно хочет прибрать к рукам все ваше имущество.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Вы так разложили все по полочкам что мне стало все ясно.

Спасибо Вам большое

В тоже время у товарища наверное должна быть какая-то бумажка почему именно он а не кто-то другой занимается этими скорбными делами?завещание-табу.я понял это железно а как тогда еще можно оформить?

Может это должно быть заповидальне розпорядження?или оно тоже может нести кгрозу моему завещанию?С уважением

25.09.2020 в 23:39:39 відповідь для Александр

Написала вам в личку.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Добрий вечір. В Законі України "Про поховання та похоронну справу" на рахунок цього питання є стаття наступного змісту.

Стаття 6. Право громадян на поховання їхнього тіла та волевиявлення про належне ставлення до тіла після смерті

Усі громадяни мають право на поховання їхнього тіла та волевиявлення про належне ставлення до тіла після смерті. Волевиявлення про належне ставлення до тіла після смерті може бути виражене у:

згоді чи незгоді на проведення патолого-анатомічного розтину;

згоді чи незгоді на вилучення анатомічних матеріалів для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів;

{Абзац третій частини першої статті 6 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2427-VIII від 17.05.2018}

побажанні бути похованим у певному місці, за певними звичаями, поруч з певними раніше померлими чи бути підданим кремації;

дорученні виконати своє волевиявлення певній особі;

іншому дорученні, що не суперечить законодавству.

Контроль за виконанням волевиявлення громадян про належне ставлення до їхнього тіла після смерті в частині надання згоди на проведення патолого-анатомічного розтину, згоди чи незгоди на вилучення анатомічних матеріалів для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів здійснюється відповідно до закону.

{Частина друга статті 6 в редакції Закону № 2427-VIII від 17.05.2018}

Виконання волевиявлення громадян про належне ставлення до їхнього тіла після смерті в частині щодо кремації тіла, поховання в іншому населеному пункті здійснюється відповідно до закону.

Дії щодо тіла померлого повинні здійснюватися в повній відповідності з волевиявленням померлого, якщо не виникли обставини, за яких виконання волевиявлення померлого неможливе.

У разі відсутності відповідного волевиявлення померлого вилучення у нього анатомічних матеріалів для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів здійснюється відповідно до закону.

{Частина п’ята статті 6 в редакції Закону № 2427-VIII від 17.05.2018}

Повнолітня дієздатна фізична особа має право розпорядитися щодо передачі після смерті її тіла чи анатомічних матеріалів науковим або навчальним закладам, закладам охорони здоров’я. Рішення щодо передачі тіла чи анатомічних матеріалів померлого може бути прийнято другим з подружжя або одним з близьких родичів, якщо це не суперечить волевиявленню померлого. Порядок передачі тіла чи анатомічних матеріалів померлого науковим, медичним або навчальним закладам встановлюється Кабінетом Міністрів України.

{Статтю 6 доповнено частиною шостою згідно із Законом № 2427-VIII від 17.05.2018; в редакції Закону № 418-IX від 20.12.2019}

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

"дорученні виконати своє волевиявлення певній особі"

Это поручение как оно оформляется?

Просто на бумаге написать доручаю то то и то-то,подписать и завеоить полпись?

29.09.2020 в 22:54:24 відповідь для Александр

На практиці прийнята організацію похорону спадкодавця спадкоємцем, який успадкував від нього спадщину. На виконавця заповіту також деколи може бути покладено обов'язок прослідкувати за організацією поховання. Подальші мої послуги є платними.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860