Блокування банком рахунків

Добрий день! Банк заблокував мої рахунки. Пройшло вже два банківських дні, рахунки не розблоковані. Про причину блокування і продовження терміну блокування згідно чинного законодавства ніяких пояснень банк не надає. Підкажіть, будь ласка, як оформити лист претензію до банку і чи правомірно чинить банк. Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Питання застосування, скасування та внесення змін до санкцій висвітлені в статті 5 Закону України "Про санкції". Частиною сьомою цієї статті визначено, ким ухвалюється рішення про скасування санкцій.Механізм реалізації окремих персональних санкцій (зокрема «блокування активів»), що застосовані до фізичних та юридичних осіб, зазначених в додатках до рішень РНБО визначений постановою Правління Національного банку № 654 від 01 жовтня 2015 року. Дії банків, що визначені вищевказаною постановою, мають застосовуватись до осіб, зазначених в санкційних списках, упродовж усього періоду застосування відповідних санкцій до них.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Найкраща відповідь

Вітаю, Інна.

Відповідно до ст. 1074 Цивільного кодексу України обмеження прав клієнта щодо розпорядження коштами, які знаходяться на його рахунку не допускається, крім випадків обмеження права розпорядження рахунком за рішенням суду або в інших, встановлених законом випадках, а також у разі зупинення фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму чи фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Банк не буде блокувати рахунок просто так, отже є певна причина.

Не зрозуміло, чому банк не надає пояснень про причини блокування.

Раджу вам перевірити чи не відкрито стосовно вас виконавчого провадження. Для цього зайдіть в Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень, впишіть туди свої прізвище, ім'я, по батькові, натисніть внизу " пошук" і одержить результат.

Якщо нічого не знайдено, доведеться особисто йти до банку для з'ясування обставин.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Спочатку причину вони вказали, що їм незрозумілі перекази на суму 1300 грн і 7000 грн, надала пояснення, документи про надходження коштів, декларацію, де на мене задекларована немаленька сума. Тобто на діалог з банком повністю йшла. Пройшло 2 банківських дні, рах заблоковані!



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860