Дотримання вимог КУпАП

Чи має право виконавчий комітет сільської ради накладати штраф на фізичну особу за порушення ст. 52 КУпАП у частині невжиття заходів по боротьбі з бур'янами? Якщо так, то який алгоритм дій виконкому?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Діловодство у справах ведеться Комісією відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, цього Положення та інших актів законодавства про адміністративні правопорушення.

Адміністративна комісія розглядає справи про адміністративні правопорушення, передбачені в ч.2 ст. 218 КпАП та Правилами благоустрою території.

  1. Адміністративна комісія - це колегіальний орган, який утворюється при виконавчому комітеті сільської ради для розгляду і вирішення справ про адміністративні правопорушення, за винятком справ, віднесених Кодексом України про адміністративні правопорушення до відання інших органів (посадових осіб). Метою адміністративної комісії виконавчого комітету Байковецької сільської ради (далі-адміністративна комісія) є розгляд справ про адміністративні правопорушення, виховання громадян у дусі додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов’язків, а також попередження створення нових правопорушень, як самими правопорушниками, так і іншими особами.
  2. Адміністративна комісія вирішує всі справи про адміністративні правопорушення за винятком віднесених Кодексом України про адміністративні правопорушення до відання інших органів (посадових осіб).
  3. Адміністративна комісія утворюється при виконавчому комітетісільської ради (далі-виконавчий комітет).Адміністративна комісія у своїй діяльності відповідальна перед виконавчим комітетом та підзвітна йому. Виконавчий комітет може проводити зміни в складі адміністративної комісії.

    3.2. Рішення сесії сільської ради та її виконавчого комітету є обов’язковими для виконання адміністративною комісією.

    4. Повноваження адміністративної комісії починаються з дня прийняття сільською радою рішення про її створення.

    4.1. Закінченням строку повноважень затвердженого складу адміністративної комісії є дата формування повного оновленого складу виконавчого комітету.

    5. Адміністративна комісія діє в складі голови адміністративної комісії (перший заступник сільського голови), заступника голови адміністративної комісії, відповідального секретаря і не менш як шести членів комісії.

    5.1. До складу адміністративної комісії можуть входити члени виконавчого комітету сільської ради.

    5.2. До складу адміністративної комісії не можуть входити представники державних органів, службові особи, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, а також працівники прокуратури, суду і адвокатури.

    5.3. Персональний склад адміністративної комісії, а також зміни в нього затверджуються рішенням сесії сільської ради.

    5.4. Засідання комісії проводиться у разі необхідності, але не рідше одного разу на місяць. 5.5. Справи, з метою підвищення виховної і запобіжної ролі провадження в справах про адміністративні правопорушення можуть розглядатися у виїзних засіданнях комісії.

    6. Адміністративна комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, іншими законодавчими актами України, постановами Кабінету Міністрів України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, цим Положенням, а також рішенням облдержадміністрації, райдержадміністрації, сільської ради та виконавчого комітету, за порушення яких передбачається адміністративна відповідальність.

    7. Адміністративна комісія організовує облік розглянутих справ про адміністративні правопорушення, узагальнює практику розгляду цих справ у межах сіл об'єднаної територіальної громади. Адміністративна комісія, встановивши при розгляді конкретних справ або в результаті узагальнення практики їх розгляду причини та умови, що сприяли вчиненню адміністративних правопорушень, вносить у відповідний державний орган, громадську організацію або службовій особі пропозиції про вжиття заходів щодо усунення цих причин та умов. Не пізніше як у місячний строк по пропозиції має бути вжито необхідних заходів і про результати повідомлено адміністративну комісію, що внесла пропозицію.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Добрий день! Потрібно комплексно дослідити ситуацію.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]