Порушення правил проїзду перехрестя

23.08.2020

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи можливий штраф за те, що водій попустив транспортні засоби на перехресті, рухаючись по головній дорозі. І чи може бути складений протокол і винесена постанова, якщо поліцейський зафіксував дані водійського посвідчення і адресу проживання водія, не повідомивши при цьому про складання протоколу. Ні протокол, ні постанова водію видані не були

P.S. Поліцейська машина стояла прямо на перехресті. Як можна оскаржувати, в разі отримання постанови?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Постанова друкується на паперовому бланку зі спеціальними елементами захисту та протягом трьох днів надсилається відповідальній особі рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи) або вручається особі, яка ввезла транспортний засіб (іноземна реєстрація) на територію України, відповідними підрозділами Державної прикордонної служби України. Постанова набирає законної сили після її вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.

Відповідно до ст. 283 КУпАП, Постанова у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, що зафіксоване в автоматичному режимі, або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), повинна містити відомості про адресу веб-сайту в мережі Інтернет, на якому особа може ознайомитися із зображенням чи відеозаписом транспортного засобу в момент вчинення адміністративного правопорушення, а також ідентифікатор для доступу до зазначеної інформації та порядок звільнення від адміністративної відповідальності.

Наразі для того, щоб ознайомитись із зображенням чи відеозаписом транспортного засобу в момент вчинення адміністративного правопорушення та Постановою в електронній формі, функціонує спеціальний сервіс перевірки подій з ознаками адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Він доступний за посиланням.Як зазначається на сайті МВС, для того, щоб оплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, можна перейти за посиланням по QR-коду, який буде зазначено на лицьовому боці Постанови. Окрім цього, провести оплату можна буде в особистому кабінеті водія або у додатку «Дія», через банки та інші сервіси, які функціонують в Україні на законних підставах.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860