обрання директора в школу

Доброго дня, Дуже потрібна фахова допомога. В селі, в загальноосвітню школу І-ІІІ ступеня потрібен директор. Назначен конкурс.Пед коллектив обрав собі людину яка на постійній основі працює в цій школі, але районна адміністрація має намір зібрати нараду ( з 4 чол.) і призначити на це місце ( свою) людина яка працює частково у цій школі. Коллектив обуренний. Чи законні такі дії? Чи є можливість у коллектива відстояти людину з якою їм зручно працювати?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Процедуру конкурсного відбору на посаду керівника ЗЗСО проводить Відділ освіти, молоді, спорту та культури районної державної адміністрації (надалі -Уповноважений орган Засновника).Розпорядження про проведення конкурсу видається головою районної ради за поданням Відділу освіти, молоді, спорту та культури районної державної адміністрації:Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на веб-сайті Уповноваженого органу Засновника та веб-сайті закладу освіти (у разі його наявності) наступного робочого дня з дня видання розпорядження про проведення конкурсу та має містити: Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 4 до 16 осіб.До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть залучатися представники громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти, а у разі проведення конкурсу на посаду керівника ЗЗСО, що розташований у сільській місцевості – представники відповідної сільської ради.Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

- перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988-р;

- перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

- публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації (у разі наявності питань).Перелік тестових питань, зразок ситуаційного завдання визначаються у Додатках до цього Положення та оприлюднюються на веб-сайті Уповноваженого органу Засновника.Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення. Конкурсна комісія упродовж двох робочих днів з дня завершення конкурсного відбору визначає переможця конкурсу або визнає конкурс таким, щоне відбувся, та оприлюднює результати конкурсу на веб-сайті Уповноваженого органу Засновника.

- найменування і місцезнаходження ЗЗСО;

- найменування посади та умови оплати праці;

- кваліфікаційні вимоги до керівника закладу відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту»;

- вичерпний перелік, кінцевий термін і місце подання документів для участі у конкурсі;

- дату та місце початку конкурсного відбору, його складові та тривалість;

- прізвище та ім’я, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про конкурс та приймати документи для участі у конкурсі.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Добрий день! Питання потребує детального вивчення.

Зв'язатися з юристом
Малик Олександр Володимирович, місто Вінниця
Телефон:+38 (096)-109-76-08
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультація від 300 грн.
Вдячність приймається на карту ПриватБанку
5457 0822 2444 4039 або на картку Mоnobank 5375 4141 2160 3210



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860