Виплата заробітної плати після звільнення

Доброго дня!

Питання наступне:

У лютому 2020 року я звільнилися з роботи, на якій пропрацювала офіційно сім років за власним бажанням.

Була затримка з виплатою заробітної плати 4 місяці.При звільненні мені виплатити зарплату за три місяці,а четвертий пообіцяли розраховуватися до кінця місяця, пояснивши це тим,що зараз мають труднощі з фінансами.Так я я там пропрацювала довгий час,я на це погодилась,так як затримки з виплатою зарплати були і раніше,але завжди все виплачували. В березні підприємство пішло на карантин, гроші я так і не отримала по сьогоднішній день. Переписуюсь протягом 3 місяців з фінансовим директором(переписки всі зберігаю)той обіцяє що вони зі мною розрвхуються,просить ще трохи почекати. Підкажітт,будь-ласка якими мають бути мої дії в подальшому,щоб все ж таки отримати свої зароблені гроші. Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Згідно із Статтею 116 Кодексу законів про працю України визначено, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення.

Крім того у відповідності до статті 117 Кодексу законів про працю України передбачена додаткова фінансова відповідальність за затримку з розрахунком. Так, у разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу (тобто у день звільнення або отримання вимоги про розрахунок), при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Подавайте до суду та стягуйте з бувшого роботодавця середню заробітну плату за весь період затримки.

Звертайтесь

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860