Наїзд на велосипедиста

23.07.2020

Скажіть будь ласка що світить водієві за наїзд на велосипедиста на пішохідному переході (велосипед вів в руках) в наслідок якого зіпсовано велосипед та отримав травми велосипедист (перелом пальця)

Ваш коментар *

Відповіді юристів

До ДТП з вини водія потрібно віднести наїзд на пішохода:

  • на переході;
  • під час руху заднім ходом;
  • на тротуарі;
  • у дворі;
  • з порушенням правил руху, порядку перестроювання транспорту, перевищенням швидкості руху.Для з’ясування винних осіб в дорожньо-транспортній пригоді, ступеня шкоди заподіяної здоров’ю потерпілого від ДТП, проводяться судово-медична експертиза та автотехнічна експертиза.

    Судово-медична експертиза дозволяє з'ясувати характер тілесних ушкоджень учасників даної пригоди; причину смерті, якщо в результаті ДТП настала смерть учасника дорожнього руху; з'ясовує питання щодо наявності ступеня алкогольного сп’яніння учасників дорожнього руху; визначає механізм утворення тілесних ушкоджень та їхнього зв’язку з подією, з’ясування стану здоров’я потерпілих.

    Автотехнічна експертиза встановлює науково обґрунтовану характеристику процесу ДТП у всіх її фазах, визначає об'єктивні причини ДТП та поведінку окремих її учасників. Автотехнічна експертиза: встановлює механізм ДТП; швидкість руху автомобіля і гальмівного шляху; параметри руху транспортних засобів до моменту ДТП; місце зіткнення автомобілів (місце наїзду на пішохода, на перешкоду); відповідність дій учасників ДТП правилам дорожнього руху; дає змогу сформулювати експертний висновок про те, чи можливо було запобігти аварії при певних умовах.

    Результати даних експертиз безпосередньо впливають на кваліфікацію дій особи, що винна у скоєнні ДТП.

    Кримінальна відповідальність

    Настає в результаті порушення правил дорожнього руху, що спричинили заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень, а також у разі настання смерті потерпілого або потерпілих.

    Якщо особою, яка спричинила виникнення ДТП є водій транспортного засобу, то відповідальність настає за ст 297 кку Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом. Санкція даної статті передбачає покарання в залежності від ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

    Якщо в результаті ДТП потерпілому було завдано середньої тяжкості тілесне ушкодження - штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

    Якщо в результаті ДТП настала смерть потерпілого або заподіяно тяжке тілесне ушкодження - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

    Якщо ДТП спричинило загибель кількох осіб - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

    Якщо винною за вчинення ДТП особою було визнано пішохода, то покарання настає за ст 291 кку, що регламентує відповідальність за порушення чинних на транспорті правил, норм і стандартів виготовлення, переобладнання, ремонту транспортних засобів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки та карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Скажіть, чи можна приблизно визначити суму штрафів за це дтп (не збитків майну та здоров'ю, а саме штрафів за порушення пдр)

Административная – регулируется Кодексом Украины об административных правонарушениях и применяется в виде санкций работниками полиции или по решению суда (если предусмотрено: лишение водительских прав, изъятие транспортного средства, общественные работы, административный арест, санкции). Рассмотрим, чем грозит наезд на пешехода, если водитель оставил место ДТП. Это грозит административной ответственностью – штраф величиной 15 необлагаемых минимумов, или общественные работы (30-40 часов), или административный арест (10 - 15 суток) (ст.122). Нарушение дорожных правил пешеходами – штраф от 3 до 5 необлагаемых минимумов, (ст. 127). Нарушение ПДД велосипедистами – штраф от 5 до 8 необлагаемых минимумов, (ст.127).

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]