відбуття покарання суду на гауптвахті

06.07.2020

Постанова суду на арешт на гауптвахті 7 діб винесена 27.04.2020. Не відбув, що робити. Просто не знав строки, та ніхто не підсказав

Ваш коментар *

Відповіді юристів

З метою здійснення контролю за розміщенням заарештованих військовослужбовців начальник гауптвахти складає план покамерного розміщення військовослужбовців. Порядок його відпрацювання та збереження визначений Інструкцією про порядок і умови тримання засуджених, узятих під варту та затриманих військовослужбовців."Абзац одинадцятий пункту 19 розділу II в редакції Наказу Міністерства оборони України № 539 від 19.10.2017}

одержувати інформацію і роз’яснення про умови відбування і порядок виконання адміністративного арешту на гауптвахті;

отримувати медичну допомогу і лікування;

вести телефонні розмови з особами, які знаходяться поза межами гауптвахти. Телефонні розмови здійснюються під контролем начальника гауптвахти або начальника чергової зміни охорони і конвоювання без обмеження їх кількості;

розпоряджатися вільним часом, який відведений розпорядком дня, не порушуючи при цьому правил поведінки. Порядок направлення та прийняття заарештованих військовослужбовців на гауптвахту

1. Постанова суду про застосування адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту виконується відповідним командиром (начальником) військової частини (установи) негайно після її винесення.

За наявності обставин, що ускладнюють виконання постанови про накладення адміністративного стягнення або роблять її виконання неможливим, суд, який виніс постанову, може відстрочити її виконання відповідно до вимог, визначених статтею 301 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Контроль за своєчасним виконанням постанови суду про застосування адміністративного арешту, а також направлення клопотання до суду щодо необхідності відстрочки цієї постанови покладаються безпосередньо на відповідного командира (начальника) військової частини (установи).

Клопотання до суду про необхідність надання відстрочки постанови про застосування до військовослужбовця адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту надається відповідним командиром (начальником) негайно. У клопотанні зазначаються конкретні обставини, що ускладнюють виконання постанови суду, а також вказується строк, на який необхідно перенести застосування адміністративного арешту до військовослужбовця.

Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

Строк відбування арешту з утриманням на гауптвахті для військовослужбовця рахується з моменту його фактичного прибуття до відповідної гауптвахти. Строк адміністративного затримання зараховується до строку адміністративного арешту.Командир (начальник) військової частини (установи) перед відправленням заарештованого військовослужбовця на гауптвахту проводить інструктаж з ним та особою, призначеною для супроводження заарештованого військовослужбовця на гауптвахту.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]