утримання боргу

На підприємство прийла постанова від приватного виконавця на утримання боргу з працівника. бухгалтер частково утримав 20% боргу та перерахував на відповідні реквізити , а тим часом працівник подав позов і окружним судом скасована постанова про утримання боргу. питання: чи повинен приватний виконавець відізвати постанову без подальшого виконання? Що робити бухгалтеру якщо постанова не відізвана?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Роботодавець зобов’язаний за кожною постановою щокварталу надсилати виконавцю за вказаною ним у Постанові адресою окремий звіт про здійснені відрахування та виплати за встановленою формою (форма встановлена додатком № 9 до Інструкції). Такий звіт про здійснені відрахування та виплати долучається до матеріалів виконавчого провадження.

Оскільки за не подання такого звіту передбачена відповідальність (нижче вказане питання буде висвітлено), рекомендуємо залишати на підприємстві копію такого звіту та докази його направлення виконавцю (наприклад, фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист).

При цьому, у разі припинення перерахування коштів підприємство зобов’язано не пізніш як у триденний строк повідомити виконавцю про причину припинення виплат та зазначити нове місце роботи, проживання чи навчання боржника, якщо воно відоме.Зазначаємо, що окрім встановлення звітності для підприємства, виконавцю надано право за власною ініціативою, в тому числі за заявою стягувача, здійснювати контроль за правильним і своєчасним відрахуванням із заробітної плати боржника, за результатами якого виконавець складає відповідний акт.З вищевикладеного випливає висновок, що процедура здійснення відрахувань із заробітної плати боржника-працівника підприємства не є ускладненою, занадто урегульованою.

Основне, на що потрібно звернути увагу: після отримання підприємством Постанови виконавця потрібно уважно ознайомитись з її змістом щодо відповідності законодавчо встановленим вимогам; при здійсненні відрахувань дотримуватися всіх встановлених такою Постановою вимог, оскільки в Постанові детально прописано яку суму, у який строк, на який рахунок потрібно перераховувати, на яку адресу потрібно надсилати звіти виконавцю тощо; та потрібно контролювати не лише належне здійснення відрахувань із заробітної плати, а й дотримання строків надсилання звітів виконавцю, оскільки за порушення передбачена відповідальність. Так повинен зверниться до нього.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/

Дякую за відповідь, але я не про те у Вас запитувала.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
онлайн
Фото користувача
Олег Вікторович
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: 0637323860