Перетин кордону. Отримання паспорта громадянина України

Доброго дня.

Чи можливо отримати паспорт громадянина України жителю тимчасово окупоавного Криму? Громадянці 21 рік. Має українське свідоцтво про народження. Батьки мають українські паспорти (прострочені). Як можливо перетнути кордон в Україну? Чи не буде проблем з перетином кордону і отриманням паспорта громадянина України?

Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Будь-які запитання, які знаходяться у компетенції міграційної служби, кримчани можуть задавати за телефонами Гарячої лінії ДМС України: +38 (044) 279-98-99 Відповідно Закону України «Про громадянство», громадянин України, який відповідно до чинного законодавства України є таким, що постійно проживає за кордоном, може вийти з громадянства України лише за його клопотанням. Оформлення виходу з громадянства України здійснюється за заявою особи на ім’я Президента України, яка подається до закордонної дипломатичної установи.

При цьому, датою припинення громадянства України у цьому випадку, є дата видання відповідного Указу Президента України.

Таким чином, Російська Федерація не може приймати будь-яких рішень щодо припинення українського громадянства мешканців АР Крим та міста Севастополя. Подавати будь-які заяви для збереження громадянства України не потрібно.

Державна міграційна служба України також застерігає громадян у жодному разі не передавати паспорти громадянина України будь-яким особам та представникам іноземних держав, оскільки у майбутньому такі паспорти можуть бути використані для протиправної діяльності, наприклад, для продажу майна, отримання кредитних коштів тощо.

Іноземцям та особам без громадянства, які подавали документи на набуття громадянства України на території Кримського півострова, необхідно звертатися до ДМС України за телефонами: +38 (044) 289-50-91, +38 (044) 289-50-95

Щодо паспортних послуг Територіальні підрозділи ДМС обслуговувують з паспортних питань громадян, які зареєстровані в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, за місцем звернення на всій території України. Зокрема, мова йде про:
  • оформлення паспорта громадянина України по досягненню 14-річного віку;
  • відновлення втраченого паспорта громадянина України;
  • вклеювання фотографій до паспорта громадянина України по досягненню 25- та 45-ти річного віку (протягом місяця після досягнення відповідного віку);
  • заміну паспорта громадянина України у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин;
  • оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

Кримчани, які змушені залишити півострів можуть отримати перелічені паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Кримчани, які проживають на території півострова можуть звертатися до спеціально визначеного підрозділу міграційної служби за адресою: Херсонська область, Новотроїцький район, с.м.т. Новотроїцьке, вул. Банкова, 8, (1 поверх), або до іншого зручного підрозділу у Херсонській області.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860