Як відмовитися від ООС

20.06.2020

Я контрактник на 6 місяців при яких умовах можу не їхати в зону ООС

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Військова служба за контрактом є одним з видів військової служби. Форма, порядок і правила укладення контракту, припинення (розірвання) договору та наслідки припинення (розірвання) договору визначаються положеннями про проходження військової служби громадянами України, якщо інше не передбачено законом.

Особою може бути укладений:

1) контракт про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України (далі - контракт про проходження військової служби) - письмова угода, яка укладається між громадянином і державою, від імені якої виступає Міністерство оборони України, для встановлення правових відносин між сторонами під час проходження військової служби , а також

2) контракт про проходження військової служби (навчання) у Збройних Силах України курсантами вищого військового навчального закладу, військового навчального підрозділу вищого навчального закладу (далі - контракт про навчання) - письмова угода, яка укладається між громадянином і державою, від імені якої виступає Міністерство оборони України , для встановлення правових відносин між сторонами під час проходження військової служби (навчання).

При цьому контракт про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України є типовим договором (умови його не змінюються), форма якого встановлена ??додатком 1 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженого Указом Президента України від 10 грудня 2008 року № 1153/2008. Підписуючи контракт, особа добровільно бере на себе, зокрема зобов'язання проходити військову службу в Збройних Силах України протягом строку такого договору, а в разі настання особливого періоду - понад установлений строк, відповідно до вимог, визначених законодавством, що регулює порядок проходження військової служби, і таким контрактом; неухильно додержуватися Конституції України та законів України, Військової присяги, віддано служити Українському народові, сумлінно і чесно виконувати вимоги військових статутів, накази командирів (начальників).

Таким чином, контрактом не може бути передбачено право вибору особою місця проходження військової служби, тобто, підписавши контракт, особа зобов'язується виконувати законні накази, рішення командирів, брати участь в бойових діях, в тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції. Додаткова згода або укладення додаткової угоди такою особою не потрібні.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
онлайн
Фото користувача
Олег Вікторович
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: 0637323860