Про безкоштовне лікування учасника АТО

04.06.2020

Учасник АТО, лікувався в лікарні і всі ліки купляв за свої кошти ( є чеки). Лікування закінчилося смертю. Чи має його сім'я право на відшкодування коштів 18 000 грн.( залишилося 2 неповнолітніх дітей). Оплата в аптеках проводилась зарплатною карточкою дружини та учасника.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідност 6

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці, які проходили службу у військових підрозділах, частинах, штабах і установах, що входили до складу діючої армії в період громадянської та Другої світової воєн, під час інших бойових операцій по захисту Батьківщини, партизани і підпільники громадянської та Другої світової воєн.
Таким чином, документом, що підтверджує статус учасника бойових дій, може бути як посвідчення учасника бойових дій, так і довідка про перебування у зоні проведення антитерористичної операції.

Умови для отримання ліків:

  • мати статус учасника бойових дій;
  • ліки видаються для амбулаторного лікування (лікування вдома, а не в лікарні) за місцем проживання;
  • ліки надаються для лікування лише тих захворювань, які зазначені в

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    ПОСТАНОВА

    від 17 серпня 1998 р. № 1303
    Київ

    Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань

На підставі учасники бойових дій мають право на безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів З 1 січня 2018 року безоплатно і на пільгових умовах відпускатимуться лікарські засоби, включені до

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 25 березня 2009 р. № 333
Київ

Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначенняЗважаючи на те, що жодним нормативно-правовим актом не закріплено обмежень для отримання ліків (щодо суми, періодичності тощо) на одну особу. Особа має право на отримання тієї кількості ліків та з тією частотою, якої вона потребує, але за умови наявності рецепта лікаря.

Алгоритм дій у випадку відмови

1. Звернутись у письмовій формі до завідувача аптеки чи головного лікаря із запитом на отримання публічної інформації про наявність необхідних Вам препаратів.

2. Звернутись у письмовій формі із відповідним запитом до міського та обласного управління охорони здоров'я.

3. Якщо ліки потрібні Вам терміново, а на відповіді ще необхідно чекати, пам'ятайте, що Вам повинні відшкодувати кошти, витрачені на придбання ліків. Тому потрібно зберегти всі чеки, щоб звернутись до міського голови чи голови обласної державної адміністрації (залежно від того,у чиєму підпорядкуванні знаходиться аптека чи лікарня) Вашого регіону про повернення коштів.

4. Залежно від отриманої відповіді Ви можете одержати відшкодування власних витрат або оскаржити відмову у судовому порядку.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 2
Телефон: [email protected]
Телефон: 0637323860