Справляння адміністративного збору при реєстрації змін до статутгромадської організації

Чи потрібно, і в якому розмірі сплачувати адмістративний збір при реєстрації змін до статуту громадської неприбуткової організації? Закон "Про громадські об"єднання" говорить про безкоштовну реєстрацію змін до Статуту, а державний реєстратор відмовляє в реєстрації без оплати адміністративного збору. Як вчинити правильно?

Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Нелли. Адміністративний збір сплачують усі юридичні особи, які подають заяву про внесення змін до відомостей у ЄДР. Винятки щодо сплати адміністративного збору благодійними організаціями, які були встановлені попередньою редакцією закону № 755-IV, сьогодні скасовані. Чинний Закон № 755-IV не містить статті щодо несплати благодійними організаціями адміністративного збору, а також виключено відповідний пункт 35 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Таким чином, неприбуткова чи благодійна організація, будучи юридичною особою, зобов’язана сплатити адміністративний збір при подачі заяви про внесення змін до відомостей ЄДР. Адміністративний збір сплачується у розмірі 0,3 мінімальної заробітної плати.

 

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860