користування прибережною захисною смугою

05.05.2020

Доброго дня, а хто може підготовлювати землю до залуження та залісення?

той, хто орендує став, для прикладу чи будь-яка особа? для користування прибережною захисною смугою повинен укладатися окремий договір між для прикладу сільською радою і фіз/юр особою чи з укладенням договору оренди ставку орендар має право і користуватися прибережною захисною смугою?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

До Держземагентства нерідко надходять листи, в яких громадяни запитують: чи може бути записано в договорі оренди, що до ставка немає вільного доступу? Чи може орендар обгородити ставок парканом і впускати на прибережну територію тільки на власний розсуд? Ні. Однозначно має зберігатися вільний доступ до водойми для купання та напування худоби. Отже, ніякого паркану не може бути. Зазвичай органи місцевого самоврядування зобов’язують орендарів визначити на водоймі місця для відпочинку і купання людей та любительського лову риби, закріпити їх відповідними знаками, організувати безпечний відпочинок людей на водоймі, провести обстеження територій відпочинку із залученням відповідних служб МНС, облаштувати та створити сезонні рятувальні пости, вести догляд та утримання місць відпочинку людей в належному санітарному стані, забезпечити доступ громадян з обмеженими фізичними можливостями. Усе це відображається у договорі.Договір оренди підписує орендар та відповідний орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування. Відтак, договір оренди реєструють у територіальному органі Держземагентства — міському або районному управлінні земельних ресурсів.

Отже, в пакеті орендаря водойми, окрім договору оренди, має бути кадастровий план земельної ділянки; розпорядження голови райдержадміністрації або рішення сільради про надання в оренду водного об’єкта; акт винесення меж водного об’єкта та земельної ділянки в натуру; акт прийому-передачі водного об’єкта в оренду; паспорт водного об’єкта (ставка).Основою для договору оренди є документація із землеустрою. Якщо не була сформована ділянка під водоохоронними смугами, то розробляється проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки. До договору оренди має прикладатися кадастровий план ділянки. Проект пройде погодження в комісії із землеустрою, і тоді рада або держадміністрація приймають рішення про надання в оренду земельної ділянки. Далі укладається договір оренди, передбачений заявою.

Зв'язатися з юристом
ООО Право на Якість, місто Київ
Телефон:+380732137627,+380503858355,+380972037619
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 200 грн
Благодарность принимается на карту Приват Банка
5329 5720 0051 2468
Платные консультации по прайсу
http://right-for-quality.com/



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 3
Телефон: [email protected]
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: +38 (097) 410 44 00
Телефон: 0637323860